Groot tekort aan wiskundeleraren

Het Platform Wiskunde Nederland luidt de noodklok. Doordat het bedrijfsleven wiskundigen wegkaapt met hogere salarissen en betere loopbaanperspectieven, is er sprake van een groot tekort aan wiskundeleraren in Nederland.
 
Verdubbeling vacatures
Uit cijfers van Meesterbaan, de vacaturesite voor banen in het onderwijs, blijkt dat het aantal vacatures voor wiskundedocenten op scholen in het middelbaar en voorgezet onderwijs verdubbeld is in vier jaar tijd. Er zijn veel meer vacatures dan bij andere vakken als Nederlands, economie en aardrijkskunde.
 
Nederland moet wiskundig sterker worden
Woordvoerder van Platform Wiskunde Nederland Remco van der Hofstad wijst erop dat Nederland wiskundig sterker moet worden om internationaal mee te kunnen blijven draaien in de economie. Wiskunde speelt volgens hem een steeds grotere rol in de maatschappij en het is erg belangrijk dat mensen gevoel voor cijfers hebben en weten wat ze betekenen. Er zijn echter maar weinig wiskundestudenten, en die kiezen ook nog eens voor een loopbaan buiten het onderwijs. Vorig jaar studeerden er 210 wiskundestudenten af, terwijl er, volgens Meesterbaan, behoefte was aan 528 docenten.
 
Natuur- en scheikundedocenten geven wiskunde
Op dit moment worden wiskundelessen steeds vaker gegeven door docenten natuurkunde of scheikunde. Marian Kollenveld van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraar vindt dat een ongewenste ontwikkeling, omdat een natuurkundige volgend haar toch anders over wiskunde praat dan een echte wiskundige. Dit zou de kwaliteit niet ten goede komen.
 
HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde bij NCOI
Dankzij het lerarentekort heeft u als (aankomend) docent wiskunde dus een uitstekend toekomstperspectief. Heeft u de ambitie docent wiskunde te worden? Dan is dit het moment om met uw HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde van NCOI te beginnen.
 
Bron: AD

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.