Landelijke ‘E-mailloze Vrijdag’!

Vecht u elke dag tegen een overvolle mailbox? Organizer, werkplektrainer en adviseur Annemiek Tigchelaar van Top Orde vindt dat iedereen een dagje rust verdient en heeft de ‘E-mailloze Vrijdag’, die al een tijdje bestaat in Amerika en België, naar Nederland gehaald. Als bedrijven hieraan meedoen, kunnen zij de werkdruk voor hun personeel op die dag verminderen. De e-mailloze vrijdag valt dit jaar op vrijdag 28 november.

Een dag zonder e-mail
Hoewel Amerika en België dus al een ‘E-mailloze Vrijdag’ kennen, doet Nederland er nog weinig mee’.  De hoeveelheid mails in uw mailbox stijgt elke dag met zo’n 3 procent. Wereldwijd worden er per dag ruim 190 miljard e-mails verstuurd. Dit zijn gemiddeld 26 e-mails per burger. Deze sterke toename zorgt ervoor dat we ons eigenlijk moeten afvragen of we wel goed bezig zijn en of het niet handiger kan. “We zijn nu met zijn vijftienen in het land bezig met allerlei gratis activiteiten. Doel daarvan is om mensen bewust(er) te maken. Ik begeleid mensen binnen bedrijven die tegen een hoge werkdruk aanlopen en het overzicht kwijt zijn. Ik hoor veel dezelfde klachten, zoals mensen die niet aan hun werk toekomen door de hoeveelheid e-mails en over de onrust die de stroom aan e-mails veroorzaakt.”, vertelt Tigchelaar.

Wat houdt het precies in?
Het is de bedoeling dat mensen op vrijdag 28 november bewust hun e-mails niet lezen en hun mailbox eens goed opschonen. Als het onmogelijk is om zonder e-mail te werken, wordt voorgesteld de mailbox tijdelijk uit te zetten. Door uw mailbox uit te zetten, zult u ervaren dat e-mailloos werken rust geeft, omdat u zonder onderbrekingen uw werkzaamheden kunt voldoen.

Werken met Outlook
Sommige mensen hebben de volledige controle over hun volle inbox, terwijl anderen wellicht het overzicht geheel verliezen. Microsoft Outlook is de meest gebruikte ‘personal information manager’, maar niet iedereen kan er even goed mee werken. Met onze training Timemanagement met Outlook kunt u leren om effectief en efficiënt om te gaan met Outlook.

Bron: Het Nieuwe Werken

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.