Menu

Landelijke ‘E-mailloze Vrijdag’!

Vecht u elke dag tegen een overvolle mailbox? Organizer, werkplektrainer en adviseur Annemiek Tigchelaar van Top Orde vindt dat iedereen een dagje rust verdient en heeft de ‘E-mailloze Vrijdag’, die al een tijdje bestaat in Amerika en België, naar Nederland gehaald. Als bedrijven hieraan meedoen, kunnen zij de werkdruk voor hun personeel op die dag verminderen. De e-mailloze vrijdag valt dit jaar op vrijdag 28 november.

Een dag zonder e-mail
Hoewel Amerika en België dus al een ‘E-mailloze Vrijdag’ kennen, doet Nederland er nog weinig mee’.  De hoeveelheid mails in uw mailbox stijgt elke dag met zo’n 3 procent. Wereldwijd worden er per dag ruim 190 miljard e-mails verstuurd. Dit zijn gemiddeld 26 e-mails per burger. Deze sterke toename zorgt ervoor dat we ons eigenlijk moeten afvragen of we wel goed bezig zijn en of het niet handiger kan. “We zijn nu met zijn vijftienen in het land bezig met allerlei gratis activiteiten. Doel daarvan is om mensen bewust(er) te maken. Ik begeleid mensen binnen bedrijven die tegen een hoge werkdruk aanlopen en het overzicht kwijt zijn. Ik hoor veel dezelfde klachten, zoals mensen die niet aan hun werk toekomen door de hoeveelheid e-mails en over de onrust die de stroom aan e-mails veroorzaakt.”, vertelt Tigchelaar.

Wat houdt het precies in?
Het is de bedoeling dat mensen op vrijdag 28 november bewust hun e-mails niet lezen en hun mailbox eens goed opschonen. Als het onmogelijk is om zonder e-mail te werken, wordt voorgesteld de mailbox tijdelijk uit te zetten. Door uw mailbox uit te zetten, zult u ervaren dat e-mailloos werken rust geeft, omdat u zonder onderbrekingen uw werkzaamheden kunt voldoen.

Werken met Outlook
Sommige mensen hebben de volledige controle over hun volle inbox, terwijl anderen wellicht het overzicht geheel verliezen. Microsoft Outlook is de meest gebruikte ‘personal information manager’, maar niet iedereen kan er even goed mee werken. Met onze training Timemanagement met Outlook kunt u leren om effectief en efficiënt om te gaan met Outlook.

Bron: Het Nieuwe Werken

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.