Menu

Managers met stimulerende leiderschapsstijl zorgen voor tevreden personeel

Uit het proefschrift van bestuurskundige Brenda Vermeeren blijkt dat de individuele leiderschapsstijl van managers een grote invloed heeft op de tevredenheid van werknemers. Werkgevers die managers met een stimulerende leiderschapsstijl inzetten binnen hun bedrijf, boeken betere resultaten dan werkgevers die dat niet doen.

Blije werknemers leveren beter werk af
Onder andere HRM-activiteiten als opleidingsmogelijkheden en prestatiebeoordeling hebben volgens Vermeeren een positieve invloed op de tevredenheid van werknemers. Werknemers die blij zijn met hun werk, behalen betere resultaten. Ook de dienstverlening richting klanten van deze werknemers zou beter zijn.
 
Werknemers tevredener onder stimulerende manager
Vermeeren ziet wat HRM-praktijken betreft een verschil tussen stimulerende en corrigerende managers. Stimulerende managers besteden meer aandacht aan HRM-activiteiten, doordat zij zich richten op de ontwikkeling, motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Werknemers met een stimulerende manager zouden dan ook tevredener zijn dan werknemers met een corrigerende manager.
 
Opleiding of training leiderschap bij NCOI
Bent u na het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd geraakt in leiderschapsontwikkeling? Bekijk dan ons aanbod leiderschapsopleidingen en -trainingen.
 
Bron: PWdeGids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.