Menu

Managers met stimulerende leiderschapsstijl zorgen voor tevreden personeel

Uit het proefschrift van bestuurskundige Brenda Vermeeren blijkt dat de individuele leiderschapsstijl van managers een grote invloed heeft op de tevredenheid van werknemers. Werkgevers die managers met een stimulerende leiderschapsstijl inzetten binnen hun bedrijf, boeken betere resultaten dan werkgevers die dat niet doen.

Blije werknemers leveren beter werk af
Onder andere HRM-activiteiten als opleidingsmogelijkheden en prestatiebeoordeling hebben volgens Vermeeren een positieve invloed op de tevredenheid van werknemers. Werknemers die blij zijn met hun werk, behalen betere resultaten. Ook de dienstverlening richting klanten van deze werknemers zou beter zijn.
 
Werknemers tevredener onder stimulerende manager
Vermeeren ziet wat HRM-praktijken betreft een verschil tussen stimulerende en corrigerende managers. Stimulerende managers besteden meer aandacht aan HRM-activiteiten, doordat zij zich richten op de ontwikkeling, motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Werknemers met een stimulerende manager zouden dan ook tevredener zijn dan werknemers met een corrigerende manager.
 
Opleiding of training leiderschap bij NCOI
Bent u na het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd geraakt in leiderschapsontwikkeling? Bekijk dan ons aanbod leiderschapsopleidingen en -trainingen.
 
Bron: PWdeGids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.