Meer aandacht voor kwaliteit van leraren

Minister Bussemaker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de ruim 500 miljoen die in het Herfstakkoord voor onderwijs werd geregeld, onder meer wordt gebruikt om het aantal conciërges en klassenassistenten te vergroten. Ook komt er meer aandacht voor de kwaliteit van leraren.

Meer personeel in de klas
In het Herfstakkoord sprak het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP onder andere af geld vrij te maken voor beter onderwijs. Uit de brief van Minister Bussemaker blijkt dat vooral ingezet wordt op meer en beter personeel in de klas en het voorkomen van zittenblijven. Ze wil dit onder andere bereiken door het inzetten van extra conciërges en klassenassistenten. "Meer ondersteuning voor leraren, want de werkdruk is al jaren een van de grootste problemen", aldus Bussemaker.

Meer aandacht voor kwaliteit van leraren
"Leraren zijn eigenlijk de belangrijkste factor bij het bepalen van de kwaliteit van het onderwijs", zegt de minister. Leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden dan ook gestimuleerd een Masterdiploma te behalen. Alle leraren met een onderwijsbevoegdheid of leraren in het HBO met minimaal een Bachelordiploma kunnen namelijk de ‘Lerarenbeurs voor scholing’ aanvragen. Hiermee kunnen zij een erkende Bachelor- of Masteropleiding volgen. De aanvraagperiode voor 2014 loopt van 1 april t/m 31 mei. Meer informatie over de regeling kunt u vinden op de website van DUO.

HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI
We geven u graag een overzicht van de HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI die in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs voor scholing. Voor meer informatie over deze opleidingen kunt u contact opnemen met onze studieadviseurs via 035 – 6 400 411.
 
(Bewerkte versie van artikel op NOS.nl)
 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.