Menu
 • 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie

Meer aandacht voor kwaliteit van leraren

Minister Bussemaker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de ruim 500 miljoen die in het Herfstakkoord voor onderwijs werd geregeld, onder meer wordt gebruikt om het aantal conciërges en klassenassistenten te vergroten. Ook komt er meer aandacht voor de kwaliteit van leraren.

Meer personeel in de klas
In het Herfstakkoord sprak het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP onder andere af geld vrij te maken voor beter onderwijs. Uit de brief van Minister Bussemaker blijkt dat vooral ingezet wordt op meer en beter personeel in de klas en het voorkomen van zittenblijven. Ze wil dit onder andere bereiken door het inzetten van extra conciërges en klassenassistenten. "Meer ondersteuning voor leraren, want de werkdruk is al jaren een van de grootste problemen", aldus Bussemaker.

Meer aandacht voor kwaliteit van leraren
"Leraren zijn eigenlijk de belangrijkste factor bij het bepalen van de kwaliteit van het onderwijs", zegt de minister. Leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden dan ook gestimuleerd een Masterdiploma te behalen. Alle leraren met een onderwijsbevoegdheid of leraren in het HBO met minimaal een Bachelordiploma kunnen namelijk de ‘Lerarenbeurs voor scholing’ aanvragen. Hiermee kunnen zij een erkende Bachelor- of Masteropleiding volgen. De aanvraagperiode voor 2014 loopt van 1 april t/m 31 mei. Meer informatie over de regeling kunt u vinden op de website van DUO.

HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI
We geven u graag een overzicht van de HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI die in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs voor scholing. Voor meer informatie over deze opleidingen kunt u contact opnemen met onze studieadviseurs via 035 – 6 400 411.
 
(Bewerkte versie van artikel op NOS.nl)
 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.