Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Meer aandacht voor kwaliteit van leraren

Minister Bussemaker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de ruim 500 miljoen die in het Herfstakkoord voor onderwijs werd geregeld, onder meer wordt gebruikt om het aantal conciërges en klassenassistenten te vergroten. Ook komt er meer aandacht voor de kwaliteit van leraren.

Meer personeel in de klas
In het Herfstakkoord sprak het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP onder andere af geld vrij te maken voor beter onderwijs. Uit de brief van Minister Bussemaker blijkt dat vooral ingezet wordt op meer en beter personeel in de klas en het voorkomen van zittenblijven. Ze wil dit onder andere bereiken door het inzetten van extra conciërges en klassenassistenten. "Meer ondersteuning voor leraren, want de werkdruk is al jaren een van de grootste problemen", aldus Bussemaker.

Meer aandacht voor kwaliteit van leraren
"Leraren zijn eigenlijk de belangrijkste factor bij het bepalen van de kwaliteit van het onderwijs", zegt de minister. Leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden dan ook gestimuleerd een Masterdiploma te behalen. Alle leraren met een onderwijsbevoegdheid of leraren in het HBO met minimaal een Bachelordiploma kunnen namelijk de ‘Lerarenbeurs voor scholing’ aanvragen. Hiermee kunnen zij een erkende Bachelor- of Masteropleiding volgen. De aanvraagperiode voor 2014 loopt van 1 april t/m 31 mei. Meer informatie over de regeling kunt u vinden op de website van DUO.

HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI
We geven u graag een overzicht van de HBO Bachelor- en Masteropleidingen van NCOI die in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs voor scholing. Voor meer informatie over deze opleidingen kunt u contact opnemen met onze studieadviseurs via 035 – 6 400 411.
 
(Bewerkte versie van artikel op NOS.nl)
 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.