Menu

Meer werk voor woningbouwers

Na een stabiele periode in april en mei steeg de orderportefeuille in de woningbouw in juni met 0,3 maand naar acht maanden. In de totale bouw nam de orderportefeuille met 0,1 maand toe tot 7,1 maanden. Dat maakte het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) bekend.
 
Acht op de tien bouwbedrijven zeggen geen stagnatie in de hoeveelheid werk te ondervinden. Ze verwachten ook geen verandering in de personele bezetting. Ruim een tiende van de bedrijven heeft last van onvoldoende orders.
 
Stijging van de werkvoorraad
De grond- en waterbouw heeft ook te maken met een stijging van de werkvoorraad. De orderportefeuille steeg hier met 0,2 maand. De wegenbouw had te maken met een daling van 0,2 maand naar vijf maanden.
 
Deze cijfers blijken uit de conjuctuurmeting van juli door het EIB in de bouwnijverheid. Die meting werd uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Aan de meting werkten ruim vierhonderd aannemers met meer dan tien medewerkers mee.
 
Werkt u in de bouw en wilt u nog stappen maken in uw carrière? Kijk dan eens naar het aanbod van NCOI Opleidingen op gebied van bouwkunde en architectuur.
 
Bron: Economisch Instituut voor de Bouw

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.