Meer werk voor woningbouwers

Na een stabiele periode in april en mei steeg de orderportefeuille in de woningbouw in juni met 0,3 maand naar acht maanden. In de totale bouw nam de orderportefeuille met 0,1 maand toe tot 7,1 maanden. Dat maakte het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) bekend.
 
Acht op de tien bouwbedrijven zeggen geen stagnatie in de hoeveelheid werk te ondervinden. Ze verwachten ook geen verandering in de personele bezetting. Ruim een tiende van de bedrijven heeft last van onvoldoende orders.
 
Stijging van de werkvoorraad
De grond- en waterbouw heeft ook te maken met een stijging van de werkvoorraad. De orderportefeuille steeg hier met 0,2 maand. De wegenbouw had te maken met een daling van 0,2 maand naar vijf maanden.
 
Deze cijfers blijken uit de conjuctuurmeting van juli door het EIB in de bouwnijverheid. Die meting werd uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Aan de meting werkten ruim vierhonderd aannemers met meer dan tien medewerkers mee.
 
Werkt u in de bouw en wilt u nog stappen maken in uw carrière? Kijk dan eens naar het aanbod van NCOI Opleidingen op gebied van bouwkunde en architectuur.
 
Bron: Economisch Instituut voor de Bouw

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.