NCOI-studenten in gesprek met Kamerleden

Onlangs verscheen het adviesrapport Flexibel hoger onderwijs voor volwassenen van de Commissie Rinnooy Kan. Dit rapport gaat over de vraag hoe we de deelname van volwassenen aan hoger onderwijs flink kunnen verhogen en zo het gat kunnen dichten met de ons omringende landen. In Nederland neemt het aantal volwassen deeltijdstudenten aan reguliere onderwijsinstellingen (bekostigd onderwijs) sterk af en ziet men juist een groei in het aantal volwassenen die voor een private onderwijsinstelling kiezen.
Naar aanleiding van dit adviesrapport zijn vijf studenten van NCOI Opleidingen in gesprek gegaan met de Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis (PvdA), Anne-Wil Lucas (VVD) en Michel Rog (CDA). Zij hebben de Kamerleden verteld wat het betekent om naast hun werk een opleiding te volgen en waarom ze voor NCOI hebben gekozen. Ook studenten van Hogeschool NTI en ISBW gingen in gesprek met de Kamerleden. De organisatie was in handen van de NRTO, de brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus van Nederland.

De gesprekken aan tafel waren informatief, open en zeer interessant. Zo is er veel gediscussieerd over het verschil in doelgroep (volwassenen versus jongeren). Een volwassene is een ander type student dan een jongere. Hij is vaak gemotiveerder en gedisciplineerder. Bovendien heeft een volwassene een bewuste keuze gemaakt om te gaan studeren. Verder hebben de studenten met de Kamerleden van gedachten gewisseld over zaken als: stimuleren werkgevers hun medewerkers wel voldoende? En zouden we niet meer volwassenen aan het leren krijgen als dit gestimuleerd zou worden door de overheid? Al met al was het een zeer interessante middag.

Namens NCOI waren de volgende studenten aanwezig:

  • Bianca Jongejan, Master Bedrijfskunde
  • Roland van der Linden, HBO Arbeidsrecht
  • Alexandra Willems, Master Culture and Change
  • Farid Bibouh, HBO Bachelor Bedrijfskunde
  • Hans van Randen, HBO Bachelor Werktuigbouw

We danken hen voor hun deelname!

U kunt het rapport van de Commissie Rinnooy Kan hier lezen.
Hier vindt u de reactie van de NRTO.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.