Nederlanders hebben het meest in te brengen in hun bedrijf

Uit een onderzoek van Top Employers onder 500 Europese bedrijven blijkt dat Nederlanders in vergelijking met andere Europeanen het meest te vertellen hebben in hun bedrijf.
 
Onderzoek
Top Employers onderzocht bij honderden Europese bedrijven in hoeverre er sprake was van goed werkgeverschap. Uit dit onderzoek bleek dat Nederlandse werkgevers het beste luisteren naar hun werknemers. In bijna twee derde van de gevallen wordt de Nederlandse werknemer gevraagd input te geven inzake de strategische koers van het bedrijf, terwijl dat in de rest van Europa nog niet eens bij de helft van de bedrijven het geval is.
 
Poldermodel
Volgens Aernoudt van der Wilk, countrymanager bij Top Employers, is het feit dat Nederlandse werkgevers zo goed naar hun werknemers luisteren, te danken aan het poldermodel. Wij zijn gewend dat iedereen mag meebeslissen, terwijl er in andere landen veel meer sprake is van een hiërarchische bedrijfsvoering.
 
Zuid-Europa
Met name in Zuid-Europa is nog veel winst te boeken. In Frankrijk luisteren werkgevers in slechts 12 procent van de gevallen naar hun medewerkers bij belangrijke strategische beslissingen. De situatie in Spanje is vergelijkbaar. Volgens Van der Wilk laten de afgelopen jaren wel enige vooruitgang zien.
 
Bron: PenOactueel

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.