Ook in 2015 toename van freelance opdrachten

Uit de Freelance Markt Index (FMI) blijkt dat in veel branches de markt voor freelancers en kleine zelfstandigen verder aantrekt. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de gezamenlijke uitzendbureaus en de website Freelance.nl laten zien dat in 2014 het aantal opdrachten met ruim 12% toenam. Voor de circa 900.000 zelfstandigen in Nederland betekende dit een toename van tienduizenden opdrachten in 2014. Er wordt verwacht dat deze groei van opdrachten ook in 2015 doorzet.
 
10% groei in 2015
Freelance.nl verwacht voor 2015 wederom een stijging van het aantal opdrachten die kan oplopen tot 10%. Deze groei wordt vooral toegekend aan de onomkeerbare trend naar meer flexibele arbeid. De economie trekt weliswaar licht aan, maar het risico om werknemers in dienst te nemen vinden veel bedrijven nog te groot. Met freelancers en flexwerkers kunnen bedrijven de capaciteit gemakkelijk en zonder veel risico verhogen.
 
Veel vraag binnen ICT, financieel en techniek
Er is vooral een groeiende vraag naar ICT-specialisten die op freelance basis klussen kunnen uitvoeren binnen organisaties, zoals netwerkbeheerders, systeembeheerders en software-ontwikkelaars. Ook binnen de financiële en de technische sector groeit het aantal freelance opdrachten.
 
Wilt u zich verder ontwikkelen als zelfstandig specialist binnen een van deze populaire freelance vakgebieden? NCOI heeft een ruim aanbod opleidingen en trainingen voor u op onder andere het gebied van ICT, Financieel en Techniek.
 
Bron: Ikgastarten.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.