Menu
 • 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie

Rillen of zweten op de werkplek?

Een aangenaam klimaat is van groot belang voor een prettige werkomgeving en zorgt dat mensen optimale prestaties kunnen leveren. Toch leidt de temperatuur op de werkvloer bij een groot deel van de Nederlandse werknemers tot ontevredenheid. Daarbij kan ’t vriezen of dooien: maar liefst 14 procent draagt op het werk regelmatig een sjaal tegen de kou, terwijl 17 procent aangeeft dat het op het werk juist te warm is. Uit werkplekonderzoek van Wetten van de Werkvloer (een platform van NationaleVacaturebank) blijkt dat in bijna 50 procent van alle gevallen de temperatuur te hoog of te laag is. Een derde van de 1.000 ondervraagde medewerkers geeft daarbij aan dat de temperatuur op het werk enigszins van invloed is op de werkprestaties, en de helft geeft aan dat de temperatuur daarin zelfs een heel belangrijke rol speelt.
 
Klagende collega’s
Driekwart van de ondervraagde werknemers heeft regelmatig te maken met collega’s die over de temperatuur op de werkvloer klagen. 17 procent geeft zelfs aan het geklaag over de temperatuur als een grote bron van ergernis te zien. Toch komt dat geklaag niet uit de lucht vallen: maar liefst 75 procent van de werknemers kan zelf de temperatuur niet aanpassen, omdat dit niet mag van de werkgever, in overleg moet met collega’s of omdat er een centraal klimaatbeheersingssysteem is. Slechts 14 procent van de ondervraagden geeft aan dat er geen reden tot klagen is, omdat het klimaat altijd goed geregeld is.
 
Als facilitair medewerker zorg jij ervoor dat de omstandigheden op de werkvloer optimaal zijn, zodat je collega’s hun werk goed kunnen doen. Lijkt dit jou een mooie uitdaging? Bekijk dan eens de opleidingen Facilitair Management van NCOI Opleidingen.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.