Samenwerking opzoeken met concrete trainingen projectmanagement

Samenwerking NCOI en RTL
 
Sinds 2011 levert NCOI, naast het aanbod in de open lijn, maatwerkprogramma’s in de vorm van incompanytrainingen voor RTL Nederland. Hiermee draagt RTL zorg voor ontwikkeling van specifieke kennis en vaardigheden van haar medewerkers.
 
RTL Nederland
Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainmentmarkt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn vier tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en de themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. Voorbeelden van digitale activiteiten van RTL Nederland zijn RTLXL.nl en Buienradar.nl. Dit heeft het bedrijf een top 3-positie opgeleverd in de digitale markt. Met RTL Wentink Events is RTL Nederland actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten overal en altijd informeert en amuseert.
 
RTL Academy
RTL vindt het erg belangrijk dat medewerkers zelf sturing geven aan de eigen ontwikkeling. Om dit te faciliteren, is de RTL Academy in het leven geroepen. Hierin worden de ontwikkelingsbehoeften van zowel de medewerkers als de organisatie en de daarbij behorende opleidingen bij elkaar gebracht. Het aanbod opleidingen en trainingen van de RTL Academy is samengesteld door verschillende opleiders, waaronder NCOI Opleidingen.
 
Samenwerking opzoeken
‘We zagen dat er steeds meer op een projectmatige manier werd samengewerkt in onze organisatie. Binnen teams en afdelingen, maar ook over de afdelingsgrenzen heen. Vaak zijn er meerdere disciplines betrokken die elkaar versterken bij het realiseren van doelstellingen. Om dit op een juiste manier te ondersteunen, zochten we een programma dat onze medewerkers de mogelijkheid biedt meer kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement te ontwikkelen’, vertelt Hetty Birkhoff, HR-adviseur Talentmanagement van RTL. Aangezien NCOI een uitgebreid aanbod opleidingen en trainingen heeft op dit gebied, heeft RTL NCOI gevraagd een projectmanagement trainingsprogramma op te stellen voor de RTL Academy.
 
Concrete trainingen
In samenwerking met RTL gaf NCOI vorm aan een trainingsprogramma dat aansluit op de behoefte van de organisatie en de deelnemers. Het programma bestaat uit de training Projectmatig Werken, de training Projectmanagement, een verdiepingstraining op het gebied van PRINCE2® en een aantal workshops Projectvaardigheden. Elke training of workshop is toegankelijk voor alle medewerkers binnen RTL, waaronder medewerkers die klussen en opdrachten gestructureerd willen aanpakken, projectmedewerkers, (beginnende) projectleiders en managers die meer willen weten over projectmanagent. De trainingen zijn toepassingsgericht en er is veel ruimte voor praktijkervaring.
Het programma is niet verplicht en per afdeling wordt gekeken wie voor de trainingen in aanmerking komt. NCOI heeft voor dit traject een docent geselecteerd die past bij RTL. ‘De samenwerking met de trainer van NCOI verloopt erg goed. We hebben vooraf eerst kennis met hem gemaakt. Hij had goede kennis van zaken en paste goed binnen de cultuur van RTL. De docent heeft individuele intakegesprekken met de deelnemers gehouden. Wij merken dat hierdoor de inhoud van de trainingen erg goed aansluit op de specifieke behoefte van de deelnemers. De ruime kennis van onze organisatie die de trainer inmiddels heeft, maakt dat lesstof heel concreet gemaakt wordt’, aldus Hetty. Tijdens de individuele intakegesprekken inventariseerde de docent de leerbehoefte van de deelnemers en wilde hij te weten komen wat er speelt op de afdeling en binnen het bedrijf. Daarnaast kregen de deelnemers meer informatie over wat zij konden verwachten tijdens de training.
 
Direct handvatten om te gebruiken in de praktijk
‘De behoefte om meer samen te werken en om meer kennis op projectmanagementgebied te krijgen was duidelijk aanwezig bij onze medewerkers. Zij waren dus zeer enthousiast over dit trainingsprogramma’, vertelt Hetty. De deelnemers gaven aan het fijn te vinden dat zij zelf cases konden inbrengen en hierdoor direct handvatten kregen om in de praktijk te gebruiken. Het programma zal dit jaar een vervolg krijgen met een andere groep medewerkers.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over dit trainingsprogramma of een dergelijk traject dat is afgestemd op uw organisatie, kunt u contact opnemen met Jantine Klunder-Olie via telefoonnummer 035 - 6 721 031 of via incompany@ncoi.nl.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.