Menu

Steeds meer vraag naar inkoopprofessionals

Organisaties raken steeds meer doordrongen van het belang van professioneel inkopen. De ingezette groei van eind 2013 in de vraag naar meer inkoopprofessionals heeft zich in het begin van 2014 sterk doorgezet.

Overheid oorzaak van groei
Voorheen zat de groei voornamelijk in de industriële sector en nu is de overheid grotendeels de motor. De oorzaak van deze groei is de combinatie van decentralisatie van het sociale domein van de overheid naar de gemeenten en de herstructurering van de inkoopfunctie. Het tekort aan inkoopprofessionals met domeinkennis en kennis en ervaring op het gebied van Europees Aanbesteden en Bestuurlijk Inkopen zal steeds groter worden. Uiteindelijk zal dit een groot risico vormen voor een succesvolle overdracht van activiteiten naar de gemeenten vanuit de centrale overheid.

Ruimte voor ontwikkeling
Naast de groei van 20 en 30 procent ten opzichte van respectievelijk het eerste en tweede kwartaal van vorig jaar, wijzigt ook de kennis- en competentiebehoefte van de overheid van procesmatige aansturing van het inkoopproces naar marktgericht inkopen op basis van gedegen domeinkennis. Hierdoor is er meer ruimte voor het ontwikkelen van nieuw inkooptalent en zal de overheid zich meer gaan richten op het aantrekken en ontwikkelen van dit inkooptalent.

Inkoopopleidingen
NCOI biedt nieuw inkooptalent diverse mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Inkoopmanagement, MHBO Inkoopmanagement of de Basisopleiding Inkoopmanagement.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.