Steeds meer vraag naar inkoopprofessionals

Organisaties raken steeds meer doordrongen van het belang van professioneel inkopen. De ingezette groei van eind 2013 in de vraag naar meer inkoopprofessionals heeft zich in het begin van 2014 sterk doorgezet.

Overheid oorzaak van groei
Voorheen zat de groei voornamelijk in de industriële sector en nu is de overheid grotendeels de motor. De oorzaak van deze groei is de combinatie van decentralisatie van het sociale domein van de overheid naar de gemeenten en de herstructurering van de inkoopfunctie. Het tekort aan inkoopprofessionals met domeinkennis en kennis en ervaring op het gebied van Europees Aanbesteden en Bestuurlijk Inkopen zal steeds groter worden. Uiteindelijk zal dit een groot risico vormen voor een succesvolle overdracht van activiteiten naar de gemeenten vanuit de centrale overheid.

Ruimte voor ontwikkeling
Naast de groei van 20 en 30 procent ten opzichte van respectievelijk het eerste en tweede kwartaal van vorig jaar, wijzigt ook de kennis- en competentiebehoefte van de overheid van procesmatige aansturing van het inkoopproces naar marktgericht inkopen op basis van gedegen domeinkennis. Hierdoor is er meer ruimte voor het ontwikkelen van nieuw inkooptalent en zal de overheid zich meer gaan richten op het aantrekken en ontwikkelen van dit inkooptalent.

Inkoopopleidingen
NCOI biedt nieuw inkooptalent diverse mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Inkoopmanagement, MHBO Inkoopmanagement of de Basisopleiding Inkoopmanagement.
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.