Tips voor het updaten van uw HR-cyclus

Een keer per jaar vinden de beoordelingsgesprekken plaats, waarbij u uw werknemers feedback kunt geven over hun functioneren op de werkvloer. Deze performance reviews laten echter vaak nog te wensen over en kunnen bij veel bedrijven wel een update gebruiken. Uw werknemers hebben immers continu coaching, aansturing, ontwikkeling en feedback nodig. Dit zorgt niet alleen voor vooruitgang wat betreft de bedrijfsresultaten, u verbetert hiermee ook de communicatie en samenwerking tussen u en uw werknemers. Deze gebieden worden niet allemaal aangestipt aan de hand van de traditionele beoordelingsgesprekken. Lees daarom onderstaande tips voor verbetering van uw HR-cyclus.
 
1.       Geven van feedback
Het geven van feedback aan uw medewerkers is erg belangrijk. Zo belangrijk, dat het wordt aangeraden om dit op regelmatige basis te doen. Probeer er een gewoonte van te maken dat feedback wordt vastgelegd op verschillende momenten en in allerlei bronnen, zodat dit op meerdere momenten gedurende het jaar kan worden besproken.
 
2.       Gestructureerde rapporten
Wanneer gebruik wordt gemaakt van meerdere feedbackmomenten, is het raadzaam om deze vast te leggen in rapporten. Zo kan er aan de gegeven feedback eventueel een doelstelling worden gekoppeld voor de korte of lange termijn. Deze rapporten komen van pas wanneer de beoordelingsgesprekken plaatsvinden.
 
3.       Duidelijke formulieren
Om de managers te helpen en hen te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om tot een grondig verslag te komen, is het belangrijk dat de bestaande formulieren duidelijk zijn. Hier kan bijvoorbeeld een discussierichtlijn aan worden gekoppeld, zodat er meer richting wordt gegeven aan het gesprek.
 
4.       Zelfbeoordelingen
De beoordelingsgesprekken krijgen een meerwaarde wanneer werknemers de kans krijgen om zichzelf ook te beoordelen. Zo betrek je werknemers meer bij het gesprek en krijgen zij meer zicht op hun functioneren.
 
5.       Ontwikkelingsplan
Zodra er een gat valt tussen de doelstelling en het bereiken van dit doel, kan een ontwikkelingsplan goed van pas komen. Zo wordt het team of een medewerker ondersteund en dit draagt bij aan de ontwikkeling van uw werknemer(s) en de beoordeling tijdens het gesprek.
 
6.       Communiceer de resultaten
Het performancemanagementproces krijgt nog meer inhoud wanneer u de werknemers de behaalde resultaten toont. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een compensatiemaatregel wanneer een werknemer bepaalde doelstellingen heeft behaald.
 
Traditionele HR-cyclus
Kan uw huidige HR-cyclus wel een update gebruiken en wilt u naast bovenstaande tips nog meer leren? NCOI heeft een groot aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van Human Resource Management.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.