Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Tips voor het updaten van uw HR-cyclus

Een keer per jaar vinden de beoordelingsgesprekken plaats, waarbij u uw werknemers feedback kunt geven over hun functioneren op de werkvloer. Deze performance reviews laten echter vaak nog te wensen over en kunnen bij veel bedrijven wel een update gebruiken. Uw werknemers hebben immers continu coaching, aansturing, ontwikkeling en feedback nodig. Dit zorgt niet alleen voor vooruitgang wat betreft de bedrijfsresultaten, u verbetert hiermee ook de communicatie en samenwerking tussen u en uw werknemers. Deze gebieden worden niet allemaal aangestipt aan de hand van de traditionele beoordelingsgesprekken. Lees daarom onderstaande tips voor verbetering van uw HR-cyclus.
 
1.       Geven van feedback
Het geven van feedback aan uw medewerkers is erg belangrijk. Zo belangrijk, dat het wordt aangeraden om dit op regelmatige basis te doen. Probeer er een gewoonte van te maken dat feedback wordt vastgelegd op verschillende momenten en in allerlei bronnen, zodat dit op meerdere momenten gedurende het jaar kan worden besproken.
 
2.       Gestructureerde rapporten
Wanneer gebruik wordt gemaakt van meerdere feedbackmomenten, is het raadzaam om deze vast te leggen in rapporten. Zo kan er aan de gegeven feedback eventueel een doelstelling worden gekoppeld voor de korte of lange termijn. Deze rapporten komen van pas wanneer de beoordelingsgesprekken plaatsvinden.
 
3.       Duidelijke formulieren
Om de managers te helpen en hen te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om tot een grondig verslag te komen, is het belangrijk dat de bestaande formulieren duidelijk zijn. Hier kan bijvoorbeeld een discussierichtlijn aan worden gekoppeld, zodat er meer richting wordt gegeven aan het gesprek.
 
4.       Zelfbeoordelingen
De beoordelingsgesprekken krijgen een meerwaarde wanneer werknemers de kans krijgen om zichzelf ook te beoordelen. Zo betrek je werknemers meer bij het gesprek en krijgen zij meer zicht op hun functioneren.
 
5.       Ontwikkelingsplan
Zodra er een gat valt tussen de doelstelling en het bereiken van dit doel, kan een ontwikkelingsplan goed van pas komen. Zo wordt het team of een medewerker ondersteund en dit draagt bij aan de ontwikkeling van uw werknemer(s) en de beoordeling tijdens het gesprek.
 
6.       Communiceer de resultaten
Het performancemanagementproces krijgt nog meer inhoud wanneer u de werknemers de behaalde resultaten toont. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een compensatiemaatregel wanneer een werknemer bepaalde doelstellingen heeft behaald.
 
Traditionele HR-cyclus
Kan uw huidige HR-cyclus wel een update gebruiken en wilt u naast bovenstaande tips nog meer leren? NCOI heeft een groot aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van Human Resource Management.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtuele Open dag 28 mei

Op donderdag 28 mei houdt NCOI Opleidingen een Virtuele Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij je virtueel bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jou past. Zo kun je in een algemene proefles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Uiteraard beantwoorden zij ook graag al je vragen over het volgen van een opleiding naast je baan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.