Tot 2040 minstens 750.000 nieuwe woningen nodig

Uit een studie van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat er tot 2040 minstens 750.000 tot 1,4 miljoen woningen bij moeten komen om de behoefte aan woningen op te vangen.
 
Koopsector
Het verbouwen van bestaande woningen, winkels en verzorgingstehuizen is niet genoeg. Dit zal niet meer dan 50.000 woningen opleveren. De publicatie van het EIB bevat drie scenario’s en in alle drie zal de koopsector de komende jaren in absolute zin het meest groeien.
 
60 miljard euro
Door het toenemende opleidings- en welvaartsniveau zal er minder behoefte zijn aan sociale huurwoningen, maar het marktaandeel van de vrije huursector zal wel groeien. De totale bouwproductie zal volgens de onderzoekers in het zogenoemde middenscenario op basis van de prijzen van nu in 2040 op jaarbasis ruim 60 miljard euro zijn. Dit is 20 procent meer dan de huidige jaarproductie en ongeveer hetzelfde als vlak voor het uitbreken van de crisis in 2008.
 
Er moeten de komende 25 jaar flink wat woningen bijgebouwd worden en daar zijn professionals met verstand van zaken voor nodig. Heeft u interesse in een carrière in de bouw? Bekijk dan eens de opleidingen Bouwkunde en Architectuur van NCOI Opleidingen.
 
Bron: Nu

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.