Menu

Tot 2040 minstens 750.000 nieuwe woningen nodig

Uit een studie van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat er tot 2040 minstens 750.000 tot 1,4 miljoen woningen bij moeten komen om de behoefte aan woningen op te vangen.
 
Koopsector
Het verbouwen van bestaande woningen, winkels en verzorgingstehuizen is niet genoeg. Dit zal niet meer dan 50.000 woningen opleveren. De publicatie van het EIB bevat drie scenario’s en in alle drie zal de koopsector de komende jaren in absolute zin het meest groeien.
 
60 miljard euro
Door het toenemende opleidings- en welvaartsniveau zal er minder behoefte zijn aan sociale huurwoningen, maar het marktaandeel van de vrije huursector zal wel groeien. De totale bouwproductie zal volgens de onderzoekers in het zogenoemde middenscenario op basis van de prijzen van nu in 2040 op jaarbasis ruim 60 miljard euro zijn. Dit is 20 procent meer dan de huidige jaarproductie en ongeveer hetzelfde als vlak voor het uitbreken van de crisis in 2008.
 
Er moeten de komende 25 jaar flink wat woningen bijgebouwd worden en daar zijn professionals met verstand van zaken voor nodig. Heeft u interesse in een carrière in de bouw? Bekijk dan eens de opleidingen Bouwkunde en Architectuur van NCOI Opleidingen.
 
Bron: Nu

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.