VCA-examens op de schop per 1 september 2017

Per 1 september 2017 worden de VCA-examens afgenomen volgens nieuwe eind- en toetstermen.
Dat heeft natuurlijk effect op de inhoud van onze trainingen, lesboeken en proefexamens. Van zowel Basisveiligheid VCA (B-VCA) als Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). NCOI Techniek & Veiligheid ondersteunt u of uw medewerkers optimaal met uitleg, tips en oefeningen, op weg naar een positief examenresultaat en het VCA-certificaat.

Tot 30 augustus 2017 kunt u nog een VCA cursus doen op de oude manier.

Bekijk de startdatums

VCA-examen wordt lastiger

In de nieuwe VCA-examens is inzicht een belangrijk onderdeel. Veel vragen beginnen met een tekst en afbeelding van een praktijksituatie. Daarna volgt een vraag over de veiligheidsaspecten in die situatie. Ook het soort vragen verandert. Nu bestaat het examen uit meerkeuzevragen met één juist antwoord. Bij de nieuwe vragen zijn soms meerdere antwoorden goed, soms moet u de antwoorden in de goede volgorde zetten of aangeven of een stelling juist is. In onze VCA-trainingen bereiden we u uitgebreid voor op dit nieuwe examen.

Lesmateriaal VCA vernieuwd

Met de nieuwe eind- en toetstermen verandert ook de inhoud van onze VCA-trainingen. De boeken Basisveiligheid VCA (B-VCA) en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) zijn aangepast. We hebben een aantal onderwerpen herschreven en er is informatie toegevoegd. Om u voor te bereiden op de nieuwe examens staan er ook een aantal oefenvragen in het nieuwe boek. Cursisten ontvangen het nieuwe boek per september.

E-Learning aangepast

Ook de inhoud en vragen van de e-Learning voor B-VCA en VOL-VCA zijn vernieuwd. Deze zijn voortaan meer gericht op inzicht en toepassing van uw VCA-kennis. We leggen de VCA-aspecten uit aan de hand van een foto of beschrijving van een praktijksituatie. U krijgt ook vragen over uw inzicht in veiligheidsaspecten in een praktijksituatie. De vragen in de e-Learning lijken erg op de officiële examenvragen. U kunt dus goed oefenen voor het examen.

Update voor 1-daagse training VCA-training incl. examen

Ter voorbereiding op het nieuwe examen kunt u dus het lesboek of de e-Learning gebruiken. Krijgt u liever klassikale begeleiding van een ervaren trainer? Dan volgt u de 1-daagse training B-VCA en VOL-VCA. Hierin komt vanzelfsprekend de nieuwe lesstof aan bod. De training is puur theoretisch, we oefenen niet met de lesstof. We sluiten die trainingsdag af met het nieuwe examen.

Nieuwe intensieve 2-daagse VCA-training incl. examen

Het nieuwe examen wordt een stuk lastiger. Om u daar extra goed op voor te bereiden introduceren wij een nieuwe 2-daagse VCA-training voor zowel de B-VCA als de VOL-VCA. Op de eerste trainingsdag behandelen we de VCA-theorie. De tweede dag krijgt u uitleg over de nieuwe examenvragen en gaat u de vragen intensief oefenen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u de beschreven praktijksituatie goed leest en dat u de vraag begrijpt. We geven u ook handige tips voor het beantwoorden van de verschillende vraagtypen. Aan het eind van de tweede trainingsdag doet u examen.

Veilig leren werken?

Hoe staat het met uw vakbekwaamheid? NCOI Techniek & Veiligheid helpt u aan de benodigde kennis en vaardigheden via een passende veiligheidstraining. Denk aan:

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen techniek en veiligheid. Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief.

Tot 30 augustus 2017 kunt u nog een VCA cursus doen op de oude manier.
Bekijk de startdatums

 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.