Menu

Veilig op de weg

Rijkswaterstaat probeert al jaren het werk voor wegwerkers veiliger te maken. En dat is ook hard nodig: in 2013 werden er 15 voertuigen van wegwerkers aangereden en in 2014 waren dat er zelfs 21, waarbij ook een dodelijk slachtoffer viel.

Ongelukken in 2016

Hoewel het aantal in 2015 daalde naar tien, zijn er in 2016 alweer de nodige ongelukken met wegwerkers geregistreerd. Zo kwam dit voorjaar op de A58 tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden iemand om het leven bij een botsing met een op de vluchtstrook stilstaand voertuig met wegwerkers. Een van de wegwerkers raakte daarbij zwaargewond. In juni kregen wegwerkers op de A18 de schrik van hun leven toen een man uit Doetinchem door de wegafzetting reed bij de afrit naar Didam. En een maand later was het raak in Driebergen, toen een man bij zijn poging om te ontsnappen aan de marechaussee wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden negeerde. Hierbij raakte een wegwerker lichtgewond.

Bekeuringsbevoegdheid voor weginspecteurs

Om het aantal ongelukken met wegwerkers terug te dringen, worden roekeloze bestuurders die andere levens op het spel zetten hard aangepakt. Zo zijn er sinds begin 2015 weginspecteurs met een BOA-status in de regio Rotterdam, die automobilisten mogen bekeuren die een rood kruis negeren of onterecht stilstaan op de vluchtstrook. De maatregel leverde in 2015 467 bekeuringen op en het aantal aanrijdingen met voertuigen van weginspecteurs nam af.

Maar de veiligheid van wegwerkers blijft een aandachtspunt. Onze opleidingen op het gebied van verkeersveiligheid zijn net vernieuwd en voldoen dus aan de laatste eisen. Daarnaast bieden we speciaal voor onze incompany-klanten de training Incidentmanagement aan, over eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.