Menu

Volop vraag naar juristen

Onderzoeksbureau Yacht komt met nieuwe resultaten uit hun analyse ‘Trends en Ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt’ over het vierde kwartaal van 2014. Bijna alle branches laten een duidelijke stijging zien in de vraag naar juristen. Het aantal juridische vacatures is in dit laatste kwartaal met 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 
Stijging in het aantal vacatures
Joost Duffhues, competence director Legal bij Yacht vertelt dat er over het geheel van 2014 een stijging zichtbaar is van 17 procent in het aantal juridische vacatures. Vooral op het gebied van vastgoed, grondzaken en het notariaat in de aantrekkende huizenmarkt zijn juristen erg gewild. Aan de ene kant is in het vierde kwartaal het aantal vacatures voor advocaten opnieuw gedaald en dat betekent voor heel 2014 een daling van 24 procent. De kansen op de arbeidsmarkt voor juristen bedrijfsrecht waren in 2014 ook niet erg groot. De analyse laat een stagnatie zien van het aantal vacatures. Aan de andere kant is er wel veel vraag naar overheidsjuristen die voornamelijk gerelateerd zijn aan overheidstaken naar gemeenten. Gemeenten zijn sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de bewaarzaken van jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen en dit levert extra werk op. Hier is dan ook overduidelijk een stijging in het aantal vacatures te zien. "Gelukkig laat het vierde kwartaal voor hen een mooie stijging zien", aldus Duffhues.
 
Meeste vraag komt uit Amsterdam
Amsterdam, Den Haag en Utrecht vormen de driehoek waarin de meeste juridische vacatures te vinden zijn. Amsterdam steekt hier met kop en schouders bovenuit omdat ongeveer 50 procent van alle juridische vacatures hier vandaan komt. Waar in begin 2014 sprake was van een daling van de vacatures in de provincies Limburg en Noord-Brabant laat het vierde kwartaal ook hier een stijging zien. Yacht laat daarmee weten dat zij positieve verwachtingen hebben voor de juridische arbeidsmarkt in 2015.
 
Juridische opleidingen en trainingen
In de meeste organisaties zijn specialisten op juridisch gebied niet meer weg te denken. Dagelijks spelen binnen organisaties zaken, waarbij een beroep wordt gedaan op de expertise van juristen een grote rol. NCOI biedt een uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen op juridisch gebied op MBO-, HBO- en HBO Bacheropleidingen en trainingen aan.
 
Bron: Intermediair

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.