Menu

Voorkom een werknemer-werkgever mis-match

Het blijkt voor zo’n 30 procent van de organisaties niet eenvoudig om de juiste mensen te vinden voor hun vacatures. En zijn de vacatures eenmaal ingevuld, dan vertrekken zes van de tien medewerkers binnen twee jaar en vijftien procent al binnen een jaar. Hoe voorkom je dit? Yacht maakt een analyse en geeft tips voor zowel werknemers als werkgevers.
 
Mis-matching kan er toe leiden dat bedrijven steeds minder in staat zijn om hun doelen te realiseren, omdat de juiste expertise ontbreekt. Het is bovendien kostbaar, want extra werving en selectie kosten geld.
Volgens Yacht begint het ermee dat werkgevers en sollicitanten de werkelijkheid maar beter niet rooskleuriger voorstellen dan deze is, om zo een voortijdig vertrek van nieuwe medewerkers te voorkomen. Werkgevers klagen momenteel dat er te weinig mensen reageren op vacatures of dat mensen reageren die niet passen bij het profiel. De redenen voor het geringe aantal reacties: er zijn onvoldoende mensen die voldoen aan het profiel (54 procent), de functie spreekt niet tot de verbeelding (36 procent) of de organisatie stelt te hoge eisen (23 procent).
Sollicitanten kijken in de eerste plaats naar het salaris (65 procent) en daarnaast naar de werksfeer (51 procent), de inhoud van het werk (50 procent) en de uitdaging die het werk biedt (40 procent). Werkgevers beoordelen potentiële nieuwe medewerkers op ‘hardere’ factoren, terwijl sollicitanten veel meer kijken naar de ‘zachtere’ componenten. Het resultaat: een mis-match.
Hoe kun je als sollicitant een mis-match voorkomen? Oriënteer je via social media over hoe er over de organisatie wordt gesproken, ga lunchen met toekomstige collega’s en vraag of je een dag mee mag lopen in het bedrijf om de cultuur te ervaren.
 
(Bron: Managers Online)
 
Gerelateerde opleidingen
Mocht u na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd zijn geraakt in recruitment, kijk dan ook eens naar de opleidingen die wij op dit gebied aanbieden:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.