Wandelen helpt tegen 'snack attack'

Iedereen heeft weleens een moment dat de stress toeslaat. En iedereen reageert daar op zijn eigen manier op. Veel mensen grijpen in zo'n geval naar een sigaret, en nog veel meer mensen doen een greep in snoeppot. Dat dat geen gezonde gewoonte is, spreekt natuurlijk voor zich. Hoe weersta je dan toch die verleiding? 

Onderzoek

De universiteit van Innsbruck heeft dit met een team van wetenschappers onderzocht. De proefpersonen waren 47 mensen met overgewicht, die aangaven dat ze dagelijks trek hadden in zoete snacks. Van tevoren mochten ze 3 dagen lang geen zoetigheid eten. Tijdens het onderzoek werd de groep opgesplitst. Een deel van de proefpersonen ging een kwartier wandelen op een loopband, de andere proefpersonen bleven zitten. Vervolgens moesten alle proefpersonen een aantal stressveroorzakende opdrachten uitvoeren. 

Snaaien of sterk zijn?

Toen de proefpersonen op het juiste stressniveau zaten, kregen ze hun favoriete snack aangeboden. Deze mochten ze wel vasthouden, maar niet opeten. De onderzoekers keken naar de hartslag, bloeddruk en emotionele opwinding van de kandidaten om te bepalen hoe sterk het verlangen was om de snack op te eten. Alle proefpersonen bleken graag in de snack te willen happen, maar bij de groep die had gewandeld was deze drang een stuk lager. In tijden van stress is het dus aan te bevelen om af en toe even in beweging te komen, bijvoorbeeld door een korte wandeling te maken. De stress wordt er helaas niet minder van, maar het wordt wel een stuk makkelijker om de lekkere trek te weerstaan! 

Maak van bewegen uw beroep

Wilt u mensen in beweging krijgen en ze op weg helpen naar een gezonde toekomst? Kijk dan eens bij onze opleidingen op het gebied van Sport, Beweging en Vrije Tijd.
 
Bron: De Telegraaf

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.