Werknemer blijft langer bij goede manager

Internationaal onderzoek van de Chief Executive Board (CEB) wijst uit dat de persoonlijkheid van een manager tegenwoordig veel belangrijker dan in het verleden. Werknemers geven aan dat wanneer zij de garantie zouden krijgen om ergens anders onder een betere manager te kunnen werken, zij onmiddellijk van baan zouden wisselen. 18 duizend werknemers van diverse bedrijven uit verschillende landen werkten mee aan het onderzoek.
 
 Kwaliteiten van manager
"Het optreden van managers blijkt voor werknemers nog altijd een belangrijke reden te zijn om naar een andere baan te zoeken. Aangezien managers steeds grotere groepen medewerkers aan moeten sturen en dus minder tijd hebben voor individuele werknemers, wordt de kwaliteit van die relatief zeldzame contacten van steeds groter belang. Zo kan één negatieve interactie volgens hen de werkrelatie definitief verslechteren. Het is niet meer voldoende om de meest talentvolle werknemers automatisch leidinggevende posities toe te vertrouwen. Leiders van nu moeten ook de vaardigheden bezitten om goede relaties aan te knopen met collega’s, hun team kunnen inspireren en anderen in de goede richting weten te sturen”, aldus Brian Kropp, executive director HR bij CEB.
 
Tekort aan loyaliteit
Uit het onderzoek komt naar voren dat ruim 33 procent van de ondervraagde werknemers onmiddellijk ontslag zou nemen wanneer zij de garantie krijgen dat ze op een nieuwe werkplek zouden kunnen samenwerken met een betere manager. Slechts 37 procent van de Britse werknemers uit het onderzoek wil bij de huidige werkgever blijven. Daarmee heerst in Groot-Brittannië het grootste tekort aan loyaliteit. Daarna volgen Duitsland en Nederland met 46 procent en België met 50 procent.
 
Managementtaken
Als manager bent u verantwoordelijk voor een deel van de organisatie. Uw taken omvatten zaken als plannen, richting geven, initiëren, organiseren, uitvoeren, controleren, motiveren en corrigeren. Een goede manager moet dan ook beschikken over een breed scala aan kennis en vaardigheden. Maar bovenal moet een manager beschikken over enthousiasme voor het mooie managementvak. Krijgt u binnenkort een leidinggevende functie of wilt u uw huidige kennis en vaardigheden uitbreiden? Volg dan een van onze opleidingen op het gebied van Management en Leidinggeven.
 
Bron: Managers Online

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.