Werknemer voelt zich beter met natuur op kantoor

De aanwezigheid van natuurlijke elementen op de werkplek zorgt voor 15 procent meer welzijn, 15 procent meer creativiteit en 6 procent meer productiviteit, zo blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Daglicht op de werkplek

Van de respondenten heeft bijna de helft geen natuurlijk daglicht op de werkplek en bijna 58 procent geen planten. Wat productiviteit betreft, is er weinig verschil tussen de voorkeur voor een eigen kantoorruimte of juist een open kantoorruimte: 39 procent heeft het liefst een eigen kantoorruimte, terwijl 36 procent het productiefst is in een open kantoorruimte.

De ideale werkplek volgens Nederlanders

Ook Nederlanders deden mee aan het onderzoek: ruim de helft geeft aan dat er in ieder geval daglicht aanwezig moet zijn op de ideale werkplek. Bijna een kwart heeft momenteel geen natuurlijk daglicht op de werkplek en 4 procent zelfs geen raam. Voor bijna een derde van de respondenten is een rustige omgeving het belangrijkst. 22 procent vindt echte planten het belangrijkst en 16 procent heldere kleuren.

Opleidingen Facilitair Management bij NCOI

Lijkt het u interessant om u (verder) te verdiepen in Facilitair Management? Bekijk dan eens het aanbod opleidingen op dit vlak van NCOI.

Bron: Facility Management Magazine

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.