Menu

Werknemer voelt zich beter met natuur op kantoor

De aanwezigheid van natuurlijke elementen op de werkplek zorgt voor 15 procent meer welzijn, 15 procent meer creativiteit en 6 procent meer productiviteit, zo blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Daglicht op de werkplek

Van de respondenten heeft bijna de helft geen natuurlijk daglicht op de werkplek en bijna 58 procent geen planten. Wat productiviteit betreft, is er weinig verschil tussen de voorkeur voor een eigen kantoorruimte of juist een open kantoorruimte: 39 procent heeft het liefst een eigen kantoorruimte, terwijl 36 procent het productiefst is in een open kantoorruimte.

De ideale werkplek volgens Nederlanders

Ook Nederlanders deden mee aan het onderzoek: ruim de helft geeft aan dat er in ieder geval daglicht aanwezig moet zijn op de ideale werkplek. Bijna een kwart heeft momenteel geen natuurlijk daglicht op de werkplek en 4 procent zelfs geen raam. Voor bijna een derde van de respondenten is een rustige omgeving het belangrijkst. 22 procent vindt echte planten het belangrijkst en 16 procent heldere kleuren.

Opleidingen Facilitair Management bij NCOI

Lijkt het u interessant om u (verder) te verdiepen in Facilitair Management? Bekijk dan eens het aanbod opleidingen op dit vlak van NCOI.

Bron: Facility Management Magazine

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.