Menu

Werknemer voelt zich beter met natuur op kantoor

De aanwezigheid van natuurlijke elementen op de werkplek zorgt voor 15 procent meer welzijn, 15 procent meer creativiteit en 6 procent meer productiviteit, zo blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Daglicht op de werkplek

Van de respondenten heeft bijna de helft geen natuurlijk daglicht op de werkplek en bijna 58 procent geen planten. Wat productiviteit betreft, is er weinig verschil tussen de voorkeur voor een eigen kantoorruimte of juist een open kantoorruimte: 39 procent heeft het liefst een eigen kantoorruimte, terwijl 36 procent het productiefst is in een open kantoorruimte.

De ideale werkplek volgens Nederlanders

Ook Nederlanders deden mee aan het onderzoek: ruim de helft geeft aan dat er in ieder geval daglicht aanwezig moet zijn op de ideale werkplek. Bijna een kwart heeft momenteel geen natuurlijk daglicht op de werkplek en 4 procent zelfs geen raam. Voor bijna een derde van de respondenten is een rustige omgeving het belangrijkst. 22 procent vindt echte planten het belangrijkst en 16 procent heldere kleuren.

Opleidingen Facilitair Management bij NCOI

Lijkt het u interessant om u (verder) te verdiepen in Facilitair Management? Bekijk dan eens het aanbod opleidingen op dit vlak van NCOI.

Bron: Facility Management Magazine

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.