Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Certificering rondom arbo-kerndeskundigen wijzigt

Ben je certificaathouder arbeidshygiëne, A&O, of veiligheidskunde of wil je dit nog worden? Het huidige certificatieschema 2013 voldoet niet aan de eisen en zal worden moeten herzien, zo stelt de Raad van Accreditatie. Het revisieproces dit najaar kan nadelige gevolgen hebben voor de afgifte of verlenging van certificaten. Let dus goed op als je certificaat verloopt deze zomer.

De Certificering van arbo-kerndeskundigen (AH, A&O en VK) wordt binnenkort onder verantwoordelijkheid van de Beheerstichting Certificering Deskundigen (Stichting BCD) worden uitgevoerd. Dit proces vindt plaats conform een certificatieschema dat door het ministerie van SZW in het Staatsblad is gepubliceerd. De Raad van Accreditatie heeft nu vastgesteld dat het in 2013 gepubliceerde certificatieschema niet voldoet aan de eisen. De Stichting BCD bereidt momenteel een revisie voor.

Tijdelijk geen certificaten

De revisie van het certificatieschema neemt naar schatting veel tijd in beslag. Lukt het niet om de revisie vóór 1 juli 2014 te publiceren in het Staatsblad, dan zullen er in de periode van 1 juli tot 1 oktober tijdelijk geen certificaten te krijgen zijn. Houd hier rekening mee! Certificering en her-certificering is immers altijd de verantwoordelijkheid van de certificaathouder zelf.

Mijn certificaat verloopt…..wat nu?

De Stichting BCD wil ervoor zorgen dat er geen problemen bij certificaathouders ontstaan door de revisie. Daarom zullen certificaten nu zoveel mogelijk vóór 1 juli 2014 worden uitgegeven c.q. verlengd. Verloopt je certificaat binnenkort of heb je een nieuw certificaat nodig? Het is dan noodzakelijk om voor 1 juni 2014 de juiste documenten aan te leveren bij de certificerende instellingen Hobeon SKO en KIWA. Dit geldt ook voor certificaten die verlopen in de periode tussen 1 juli en 1 oktober 2014.

Vragen

Voor vragen kun je terecht bij de certificerende instelling waar je gecertificeerd bent.

Bronnen: Veiligheidskunde.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.