Certificering rondom arbo-kerndeskundigen wijzigt

Ben je certificaathouder arbeidshygiëne, A&O, of veiligheidskunde of wil je dit nog worden? Het huidige certificatieschema 2013 voldoet niet aan de eisen en zal worden moeten herzien, zo stelt de Raad van Accreditatie. Het revisieproces dit najaar kan nadelige gevolgen hebben voor de afgifte of verlenging van certificaten. Let dus goed op als je certificaat verloopt deze zomer.

De Certificering van arbo-kerndeskundigen (AH, A&O en VK) wordt binnenkort onder verantwoordelijkheid van de Beheerstichting Certificering Deskundigen (Stichting BCD) worden uitgevoerd. Dit proces vindt plaats conform een certificatieschema dat door het ministerie van SZW in het Staatsblad is gepubliceerd. De Raad van Accreditatie heeft nu vastgesteld dat het in 2013 gepubliceerde certificatieschema niet voldoet aan de eisen. De Stichting BCD bereidt momenteel een revisie voor.

Tijdelijk geen certificaten

De revisie van het certificatieschema neemt naar schatting veel tijd in beslag. Lukt het niet om de revisie vóór 1 juli 2014 te publiceren in het Staatsblad, dan zullen er in de periode van 1 juli tot 1 oktober tijdelijk geen certificaten te krijgen zijn. Houd hier rekening mee! Certificering en her-certificering is immers altijd de verantwoordelijkheid van de certificaathouder zelf.

Mijn certificaat verloopt…..wat nu?

De Stichting BCD wil ervoor zorgen dat er geen problemen bij certificaathouders ontstaan door de revisie. Daarom zullen certificaten nu zoveel mogelijk vóór 1 juli 2014 worden uitgegeven c.q. verlengd. Verloopt je certificaat binnenkort of heb je een nieuw certificaat nodig? Het is dan noodzakelijk om voor 1 juni 2014 de juiste documenten aan te leveren bij de certificerende instellingen Hobeon SKO en KIWA. Dit geldt ook voor certificaten die verlopen in de periode tussen 1 juli en 1 oktober 2014.

Vragen

Voor vragen kun je terecht bij de certificerende instelling waar je gecertificeerd bent.

Bronnen: Veiligheidskunde.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.