Menu

De rol van de Product Safety Engineer: Don Quichot of spin in het web?

Bert Planting, World Wide Product Safety Manager bij ASML, geeft tijdens het congres Industriële Veiligheid op 29 januari in DeFabrique in Utrecht inzicht in de vaak onderschatte en onbekende rol van de product safety engineer. "Meestal is het één persoon of een kleine groep die productveiligheid binnen een bedrijf behartigt."

ASML is een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder van steppers en scanners. Deze worden gebruikt bij het maken van chips. De klanten zijn veelal chipproducenten. Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research and development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. Het bedrijf heeft daarnaast zestig servicepunten in veertien landen ter ondersteuning van de plaatsing en levering van machines en reserveonderdelen.

Spin in het web

Binnen veel bedrijven is de rol van de product safety engineer vaak onderschat en onbekend. "Vaak weet men binnen een bedrijf niet wat er allemaal geregeld moet zijn om een product commercieel, vaak met CE-markering, op de markt te brengen. Hierbij gaat het erom de eisen van het product duidelijk te krijgen, van hoe het gemaakt moet worden tot aan de levering bij een klant." Binnen het congresthema ‘verbinden’ van de komende editie van Industriële Veiligheid zal Bert Planting in zijn keynote uitgebreid ingaan op de rol van de product safety engineer. Zo vervult deze niet alleen een rol bij het voldoen aan de wet- en regelgeving bij de eindgebruiker, maar ook de transport- en douaneaspecten moeten duidelijk zijn. "Door al deze activiteiten moet de product safety engineer een echte spin in het web zijn."

Industriële Veiligheid 2015

Voor meer informatie over het jaarcongres Industriële Veiligheid op 29 januari, het volledige congresprogramma en aanmelden, kunt u terecht op de congreswebsite http://iv.heliview.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.