De rol van de Product Safety Engineer: Don Quichot of spin in het web?

Bert Planting, World Wide Product Safety Manager bij ASML, geeft tijdens het congres Industriële Veiligheid op 29 januari in DeFabrique in Utrecht inzicht in de vaak onderschatte en onbekende rol van de product safety engineer. "Meestal is het één persoon of een kleine groep die productveiligheid binnen een bedrijf behartigt."

ASML is een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder van steppers en scanners. Deze worden gebruikt bij het maken van chips. De klanten zijn veelal chipproducenten. Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research and development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. Het bedrijf heeft daarnaast zestig servicepunten in veertien landen ter ondersteuning van de plaatsing en levering van machines en reserveonderdelen.

Spin in het web

Binnen veel bedrijven is de rol van de product safety engineer vaak onderschat en onbekend. "Vaak weet men binnen een bedrijf niet wat er allemaal geregeld moet zijn om een product commercieel, vaak met CE-markering, op de markt te brengen. Hierbij gaat het erom de eisen van het product duidelijk te krijgen, van hoe het gemaakt moet worden tot aan de levering bij een klant." Binnen het congresthema ‘verbinden’ van de komende editie van Industriële Veiligheid zal Bert Planting in zijn keynote uitgebreid ingaan op de rol van de product safety engineer. Zo vervult deze niet alleen een rol bij het voldoen aan de wet- en regelgeving bij de eindgebruiker, maar ook de transport- en douaneaspecten moeten duidelijk zijn. "Door al deze activiteiten moet de product safety engineer een echte spin in het web zijn."

Industriële Veiligheid 2015

Voor meer informatie over het jaarcongres Industriële Veiligheid op 29 januari, het volledige congresprogramma en aanmelden, kunt u terecht op de congreswebsite http://iv.heliview.nl.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.