Menu

Mail door

De voor- en nadelen van een P-regelaar

Een proportionele regelaar (P-regelaar) regelt processen waarbij bijna altijd statische afwijking ontstaat. Zo’n schakelaar neemt voor- en nadelen met zich mee. Lees alles over de voor- en nadelen van een P-regelaar.

Voordelen P-regelaar

  • maakt het systeem sneller en verkleint de standfout of vergroot de statische nauwkeurigheid naarmate Kr groter wordt;
  • verschuift de polen van het gesloten systeem t.o.v. het open systeem en creëert daardoor een 'totaal' ander systeem;
  • onderdrukt ruis bij grote Kr waarden.

Nadelen P-regelaar

Het plaatsen van een P-regelaar heeft echter ook nadelen. Zo zorgt een P-regelaar voor:

  • een mogelijk instabiel systeem bij te grote Kr waarden;
  • het ontstaan van een standfout (die groter is naarmate Kr kleiner is);
  • geen ruisonderdrukking bij te kleine Kr waarden;
  • te hevige systemen bij te grote Kr waarden.

Belangrijke afweging

Om een optimale Kr waarde te bepalen moeten de voor- en nadelen van de P-regelaar tegen elkaar worden afgewogen. Het is natuurlijk ten alle tijden belangrijk dat het systeem niet instabiel wordt.  

Bron Khlim.be

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.