Menu

EPEE: “65% minder F-gassen in 2030”

Het Europees Partnerschap voor Energie en Milieu (EPEE) wil het F-gassenverbruik drastisch verminderen: “Met 30% in 2020 en tot 65% in 2030, schatten we een vermindering van de directe uitstoot van onze sector te bereiken met meer dan 70 miljoen ton CO2-equivalent in 2030.” Aldus de directeur-generaal van EPEE, Andrea Voigt. Met dit voorstel worden de EU-klimaatdoelstellingen bereikt.

Uitdaging

Hoewel de bestaande F-gassenverordening al begonnen is met een verwachte uitstootbesparing van meer dan 40% in 2030, steunt EPEE de opvatting van de Europese Commissie dat extra besparingen nodig zijn om te voldoen aan het lage CO2-traject van de EU. Het nieuwe voorstel F-gassenverordening gaat nu de medebeslissingsprocedure in waar de EU-Commissie, EU-lidstaten en de EU-Parlement tot een akkoord moeten komen. EPEE is hier zeer verheugd over. Voigt: “De verwarming- en koelindustrie is klaar om de uitdaging van het lage CO2-traject aan te gaan.”

Geleidelijk uitfasering

EPEE ziet hun voorstel tevens als een signaal naar de rest van de wereld om actie te ondernemen op F-gassen en roept beleidsmakers op om een evenwicht te vinden tussen ambitie en haalbaarheid. “EPEE roept alle betrokken partijen realistisch blijven en ervoor te zorgen dat de gezondheid en veiligheid, energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit niet in gevaar komt door de nieuwe regels. Als we serieus nadenken over vermindering van de uitstoot, dan hebben we nu een maatregel die de keuze openlaat voor het selecteren van de beste oplossingen voor elke toepassing, overal in Europa. Er is geen perfecte koudemiddel! Met dit in gedachten steunen we volledig de voorstellen van de Commissie om de HFK’s geleidelijk uit te faseren.”

F-gassen opleidingen

Ben je op zoek naar een opleiding die naadloos aansluit op de huidige ontwikkelingen binnen het koeltechnisch vakgebied? Ben je geïnteresseerd in nieuwe methoden en technologieën en hoe je die in de praktijk kunt toepassen? Reed Business opleidingen biedt diverse opleidingen aan:

  • Wil je je goed voorbereiden op het F-gassen examen? Kies dan voor onze opleiding F-gassen categorie I (FGCI)
  • Wil je je kennis verdiepen, dan biedt de basisopleiding Koeltechniek (KTA) je volop mogelijkheden. Bovendien is het onderwerp F-gassen in de lesstof geïntegreerd.

Zoek je meer uitdaging in je werk? Volg dan de opleiding Koeltechnische installaties ontwerpen (KTC).

Bron: Kijk voor meer informatie op de website van EPEE. Klik hier om direct het persbericht van EPEE te lezen over de vermindering van F-gassen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.