Elektrotechniek trekt export

De Nederlandse export groeit in de periode tot 2020 tot € 300 miljard. “Het grootste potentieel zien wij de komende jaren voor de elektrotechnische industrie en de machinebouw”, zegt econoom Jurjen Witteveen van het ING Economisch Bureau. Uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau, ‘International Trade study’, blijkt dat de machinebouw en elektrotechniek dé sectoren zijn met de grootste groeiperspectieven.

Voor de periode tot 2020 is een jaarlijkse exportgroei (waarde) van 4,5% mogelijk en kan de export in 2020 uitkomen op bijna € 39 miljard ten opzichte van circa € 26 miljard in 2011. “De sector is weliswaar conjunctuurgevoelig, maar relatief goed verbonden met de opkomende economieën en kent een breed scala aan producten.” Aldus Witteveen. Niet alleen produceren Nederlandse bedrijven machines voor de halfgeleiderindustrie, maar ook voor onder meer de landbouw, voedselindustrie, gezondheidszorg en metaalbewerking worden in Nederland machines en apparatuur gemaakt en internationaal verkocht. Wel wijst het onderzoek uit dat internationale expansie noodzakelijk is om de export voor deze sectoren te laten groeien. Op de site van ING kunt u het complete onderzoek downloaden.

Omscholing elektrotechniek

Met zoveel groeipotentie is de kans natuurlijk zeer aanwezig dat het moeilijk zal worden om nieuwe (elektro)technici te vinden. In plaats van nieuw personeel aan te nemen kunt u ook denken aan het omscholen van uw medewerkers. Of om zij-instromers aan te trekken die na een praktijkgerichte opleiding moeiteloos de werkzaamheden op de werkvloer kunnen oppakken. NCOI Techniek biedt verschillende opleidingen in de elektrotechniek zoals ‘Basis elektrotechniek en schema lezen’ (ET-1).

Bron: ING.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.