Menu

Elektrotechniek trekt export

De Nederlandse export groeit in de periode tot 2020 tot € 300 miljard. “Het grootste potentieel zien wij de komende jaren voor de elektrotechnische industrie en de machinebouw”, zegt econoom Jurjen Witteveen van het ING Economisch Bureau. Uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau, ‘International Trade study’, blijkt dat de machinebouw en elektrotechniek dé sectoren zijn met de grootste groeiperspectieven.

Voor de periode tot 2020 is een jaarlijkse exportgroei (waarde) van 4,5% mogelijk en kan de export in 2020 uitkomen op bijna € 39 miljard ten opzichte van circa € 26 miljard in 2011. “De sector is weliswaar conjunctuurgevoelig, maar relatief goed verbonden met de opkomende economieën en kent een breed scala aan producten.” Aldus Witteveen. Niet alleen produceren Nederlandse bedrijven machines voor de halfgeleiderindustrie, maar ook voor onder meer de landbouw, voedselindustrie, gezondheidszorg en metaalbewerking worden in Nederland machines en apparatuur gemaakt en internationaal verkocht. Wel wijst het onderzoek uit dat internationale expansie noodzakelijk is om de export voor deze sectoren te laten groeien. Op de site van ING kunt u het complete onderzoek downloaden.

Omscholing elektrotechniek

Met zoveel groeipotentie is de kans natuurlijk zeer aanwezig dat het moeilijk zal worden om nieuwe (elektro)technici te vinden. In plaats van nieuw personeel aan te nemen kunt u ook denken aan het omscholen van uw medewerkers. Of om zij-instromers aan te trekken die na een praktijkgerichte opleiding moeiteloos de werkzaamheden op de werkvloer kunnen oppakken. NCOI Techniek biedt verschillende opleidingen in de elektrotechniek zoals ‘Basis elektrotechniek en schema lezen’ (ET-1).

Bron: ING.nl

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.