Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Elektrotechniek trekt export

De Nederlandse export groeit in de periode tot 2020 tot € 300 miljard. “Het grootste potentieel zien wij de komende jaren voor de elektrotechnische industrie en de machinebouw”, zegt econoom Jurjen Witteveen van het ING Economisch Bureau. Uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau, ‘International Trade study’, blijkt dat de machinebouw en elektrotechniek dé sectoren zijn met de grootste groeiperspectieven.

Voor de periode tot 2020 is een jaarlijkse exportgroei (waarde) van 4,5% mogelijk en kan de export in 2020 uitkomen op bijna € 39 miljard ten opzichte van circa € 26 miljard in 2011. “De sector is weliswaar conjunctuurgevoelig, maar relatief goed verbonden met de opkomende economieën en kent een breed scala aan producten.” Aldus Witteveen. Niet alleen produceren Nederlandse bedrijven machines voor de halfgeleiderindustrie, maar ook voor onder meer de landbouw, voedselindustrie, gezondheidszorg en metaalbewerking worden in Nederland machines en apparatuur gemaakt en internationaal verkocht. Wel wijst het onderzoek uit dat internationale expansie noodzakelijk is om de export voor deze sectoren te laten groeien. Op de site van ING kunt u het complete onderzoek downloaden.

Omscholing elektrotechniek

Met zoveel groeipotentie is de kans natuurlijk zeer aanwezig dat het moeilijk zal worden om nieuwe (elektro)technici te vinden. In plaats van nieuw personeel aan te nemen kunt u ook denken aan het omscholen van uw medewerkers. Of om zij-instromers aan te trekken die na een praktijkgerichte opleiding moeiteloos de werkzaamheden op de werkvloer kunnen oppakken. NCOI Techniek biedt verschillende opleidingen in de elektrotechniek zoals ‘Basis elektrotechniek en schema lezen’ (ET-1).

Bron: ING.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.