Menu

Energielabel moet blijven

Het energielabel van woningen en gebouwen moet eenvoudiger, maar belangrijk is dat de kwaliteit van het label behouden blijft. Dat schrijft FedEC-secretaris Richard Zwiers in het Financieel Dagblad.

Wettelijk verplicht

Zwiers, secretaris van de Federatie van Energieconsultants (FedEC), schrijft in zijn opinieartikel ook namens de Associatie van Energie Prestatie Adviseurs (AvEPA). Beide verenigingen behartigen de belangen van energieadviseurs die woningen en gebouwen voorzien van een energielabel. Het label is wettelijk verplicht volgens een Europese richtlijn, maar wordt in de praktijk nog niet gehandhaafd. De Tweede Kamer stemde vorig najaar tegen de verplichting.

Huizenmarkt positief beïnvloeden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg van de Tweede Kamer opdracht een energielabel ‘light’ te ontwerpen, dat goedkoop en eenvoudig aan een woning te koppelen is. ‘We helpen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties graag bij het zoveel mogelijk vereenvoudigen van het energielabel, maar met als randvoorwaarde dat de kwaliteit overeind blijft. Dit vereist de inzet van deskundige, gecertificeerde adviseurs. Als energieadviseurs geloven wij dat een betrouwbaar en verplicht energielabel een noodzakelijke voorwaarde is voor het realiseren van de gewenste forse energiebesparing in de particuliere woningmarkt,’ schrijft Zwiers. Hij verwacht dat een betrouwbaar energielabel de huizenmarkt positief zal beïnvloeden.

Standpunt

Bestuurslid André Kruithof van FedEC: ‘Het opinieartikel in het Financieel Dagblad weerspiegelt het gezamenlijk standpunt van FedEC en AvEPA over het energielabel. Momenteel wordt er door het ministerie van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Minister Blok gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel voor het energielabel in Nederland. Uit marktconsultatie van het ministerie blijkt dat er gedacht wordt aan vereenvoudiging van het energielabel. Hierover zal later dit jaar meer duidelijkheid komen.

Bron: bpie.eu

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.