Menu

Explosiegevaar. Ook op de boerderij!

Ben je werkzaam in de landbouw? Dan is er een groot risico dat jouw werkomgeving explosiegevaarlijk is. In bedrijven waar brandbare substanties worden gebruikt, kan explosiegevaar ontstaan. Dit zijn onder andere installaties in de petrochemie, veevoederfabrieken, weverijen, opslagruimtes van verf-, olie- en smeermiddelen, vuurwerkbedrijven en bijvoorbeeld gemeentelijke KGA-depots. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gierputten op boerderijen.

Mestsilo ontploft

In de nacht van 17 op 18 februari 2013, werd het anders zo rustige dorp Rijkevoort opgeschrikt door een enorme knal. Reden was een ontploffing van een mestsilo van 1600 m3 met maar liefst 1,5 miljoen liter mest. De explosie richtte een ravage aan. Zo stortte een deel van de boerderij in. Werd een heftruck de lucht in geslingerd. En verder liepen de boerderij en het omringende land onder. Maar ook een aanliggende sloot werd over een lengte van 300 meter compleet met mest gevuld.

ATEX opleidingen

Twijfel je of je ATEX-plichtig bent? Of weet je niet zeker of jouw explosieveiligheidsdocument (EVD) wel helemaal up to date is? Zijn jouw medewerkers voldoende gecertificeerd? Ben je op de hoogte van de huidige Europese ATEX-richtlijnen of van de Arbowet? En lukt het jouw om die naar je bedrijfsvoering te vertalen? Bekijk hier onze ATEX opleidingen. Bij twijfel kun je vanzelfsprekend contact opnemen met NCOI Techniek (Reed Business Opleidingen). Wij helpen je graag. Bel 078 62 53 823 of mail naar atexopleiding@reedbusiness.nl en informeer naar de ATEX opleidingen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.