Explosiegevaar. Ook op de boerderij!

Ben je werkzaam in de landbouw? Dan is er een groot risico dat jouw werkomgeving explosiegevaarlijk is. In bedrijven waar brandbare substanties worden gebruikt, kan explosiegevaar ontstaan. Dit zijn onder andere installaties in de petrochemie, veevoederfabrieken, weverijen, opslagruimtes van verf-, olie- en smeermiddelen, vuurwerkbedrijven en bijvoorbeeld gemeentelijke KGA-depots. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gierputten op boerderijen.

Mestsilo ontploft

In de nacht van 17 op 18 februari 2013, werd het anders zo rustige dorp Rijkevoort opgeschrikt door een enorme knal. Reden was een ontploffing van een mestsilo van 1600 m3 met maar liefst 1,5 miljoen liter mest. De explosie richtte een ravage aan. Zo stortte een deel van de boerderij in. Werd een heftruck de lucht in geslingerd. En verder liepen de boerderij en het omringende land onder. Maar ook een aanliggende sloot werd over een lengte van 300 meter compleet met mest gevuld.

ATEX opleidingen

Twijfel je of je ATEX-plichtig bent? Of weet je niet zeker of jouw explosieveiligheidsdocument (EVD) wel helemaal up to date is? Zijn jouw medewerkers voldoende gecertificeerd? Ben je op de hoogte van de huidige Europese ATEX-richtlijnen of van de Arbowet? En lukt het jouw om die naar je bedrijfsvoering te vertalen? Bekijk hier onze ATEX opleidingen. Bij twijfel kun je vanzelfsprekend contact opnemen met NCOI Techniek (Reed Business Opleidingen). Wij helpen je graag. Bel 078 62 53 823 of mail naar atexopleiding@reedbusiness.nl en informeer naar de ATEX opleidingen.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.