Menu

Explosiegevaar. Ook op de boerderij!

Ben je werkzaam in de landbouw? Dan is er een groot risico dat jouw werkomgeving explosiegevaarlijk is. In bedrijven waar brandbare substanties worden gebruikt, kan explosiegevaar ontstaan. Dit zijn onder andere installaties in de petrochemie, veevoederfabrieken, weverijen, opslagruimtes van verf-, olie- en smeermiddelen, vuurwerkbedrijven en bijvoorbeeld gemeentelijke KGA-depots. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gierputten op boerderijen.

Mestsilo ontploft

In de nacht van 17 op 18 februari 2013, werd het anders zo rustige dorp Rijkevoort opgeschrikt door een enorme knal. Reden was een ontploffing van een mestsilo van 1600 m3 met maar liefst 1,5 miljoen liter mest. De explosie richtte een ravage aan. Zo stortte een deel van de boerderij in. Werd een heftruck de lucht in geslingerd. En verder liepen de boerderij en het omringende land onder. Maar ook een aanliggende sloot werd over een lengte van 300 meter compleet met mest gevuld.

ATEX opleidingen

Twijfel je of je ATEX-plichtig bent? Of weet je niet zeker of jouw explosieveiligheidsdocument (EVD) wel helemaal up to date is? Zijn jouw medewerkers voldoende gecertificeerd? Ben je op de hoogte van de huidige Europese ATEX-richtlijnen of van de Arbowet? En lukt het jouw om die naar je bedrijfsvoering te vertalen? Bekijk hier onze ATEX opleidingen. Bij twijfel kun je vanzelfsprekend contact opnemen met NCOI Techniek (Reed Business Opleidingen). Wij helpen je graag. Bel 078 62 53 823 of mail naar atexopleiding@reedbusiness.nl en informeer naar de ATEX opleidingen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.