Menu

Explosiegevaar in de afvalbranche

Voor de afvalbranche geldt dat er altijd explosiegevaar aanwezig is. In de arbocatalogus van de afvalbranche vind je een aantal handreikingen om veiligheidsrisico’s te beheersen en te registreren en hoe je intern over explosiegevaar communiceert.

In de afvalbranche komt brand- en explosiegevaar voor tijdens het transport, de opslag en het verwerken van afval. Denk hierbij aan chemische reacties, broei, vergisting van afvalmateriaal. Daarnaast kan er explosiegevaar ontstaan tijdens het produceren van biogas, het graven van gasgangen in de afvaldeponie of tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden zoals lassen en slijpen in de buurt van brandbare materialen, stoffen en vloeistoffen.

Arbocatalogus Afvalbranche

De Arbocatalogus Afvalbranche biedt praktische en relevante maatregelen om veiligheids- en gezondheidsrisico’s in de afvalbranche te voorkomen, of, indien dat niet mogelijk is, te beperken. In de branchecatalogus worden verschillende manieren beschreven waarop werkgevers kunnen voldoen aan de doelvoorschriften van de overheid. Zo zijn er leidraden en (bewerkingen van) beleidsregels en verwijzingen naar (NEN-)normen te vinden. En staan er tevens jurisprudentie, vindingen van individuele bedrijven en maatregelen wat betreft inventarisatie en -evaluatie (RI&E) in opgenomen. Klik hier om direct naar de Arbocatalogus Afvalbranche te gaan.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.