Menu

Explosieveilige motoren in de praktijk

Vanwege de beschermingswijze Ex d (drukvast) of Ex de (drukvast met verhoogd veilige aansluitbehuizing) zijn de 4KTC motoren van BARTEC toepasbaar in zone 1 en 2. Ze zijn gecertificeerd voor de zwaarste gas groep IIC en temperatuurklasse T4.

Deze motoren kennen ook de beschermingswijze Ex t (bescherming door behuizing) waardoor ze toepasbaar zijn in zone 21 en 22 in stofexplosiegevaarlijke omgevingen met T135°C. De motoren, geschikt voor gebruik in combinatie met frequentieomvormers, zijn standaard leverbaar met een vermogen van 0,37 tot en met 250 kW in de bouwgrootten 71 tot en met 315 en in een 2-, 4-, 6- en 8-polige uitvoering alsmede 4/2, 6/4, 8/4 en 8/6 uitvoering. Speciale uitvoeringen volgens klantspecificaties zijn mogelijk.

Toepassing in de praktijk

Waar het toepassingen met motoren betreft; komt dit uitgebreid voor in trainingsmodules 003 (selectie en installatie), 004 (onderhoud), 005 (reparatie en revisie), 007/008 (inspectie) en 009 (ontwerpen van installaties). Vooral motoren gevoed door frequentie omvormers verdienen speciale aandacht in ruimten met ontploffingsgevaar. Reed Business Opleidingen biedt u hierbij een totaal trainingsprogramma. Klik hier en bekijk de mogelijkheden. Karel Neleman is werkzaam bij BARTEC maar ook als freelance docent voor NCOI Techniek.

Bron: Bartec

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.