Menu

Extra controles op valgevaar

De Inspectie SZW richt zich op binnensteden

In de maanden april en mei 2012 werden de bouwlocaties in binnensteden extra in de gaten gehouden door de Inspectie SZW. Vooral op kleinere bouwlocaties werden extra controles uitgeoefend. De Inspectie heeft vooral gelet op het veilig gebruik van ladders en rolsteigers.

Waarom deze extra controles?

De reden voor de extra controles zijn het grote aantal jaarlijkse ongevallen op de kleinere bouwterreinen. Het gaat om werkzaamheden bij particulieren, nieuwbouw, verbouw en onderhoudswerkzaamheden. Door een val van een ladder of steiger komen gemiddeld vijf mensen per jaar om het leven en nog eens tientallen houden blijvend letsel over.

Gevolgen van controles

Als er tijdens de inspectierondes onveilige situaties worden geconstateerd, worden er passende maatregelen getroffen. Inspecteurs kunnen een waarschuwing geven, een boete uitdelen of werkzaamheden stilleggen. De inspecties werden door heel Nederland uitgevoerd.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.