Menu

Extra controles op valgevaar

De Inspectie SZW richt zich op binnensteden

In de maanden april en mei 2012 werden de bouwlocaties in binnensteden extra in de gaten gehouden door de Inspectie SZW. Vooral op kleinere bouwlocaties werden extra controles uitgeoefend. De Inspectie heeft vooral gelet op het veilig gebruik van ladders en rolsteigers.

Waarom deze extra controles?

De reden voor de extra controles zijn het grote aantal jaarlijkse ongevallen op de kleinere bouwterreinen. Het gaat om werkzaamheden bij particulieren, nieuwbouw, verbouw en onderhoudswerkzaamheden. Door een val van een ladder of steiger komen gemiddeld vijf mensen per jaar om het leven en nog eens tientallen houden blijvend letsel over.

Gevolgen van controles

Als er tijdens de inspectierondes onveilige situaties worden geconstateerd, worden er passende maatregelen getroffen. Inspecteurs kunnen een waarschuwing geven, een boete uitdelen of werkzaamheden stilleggen. De inspecties werden door heel Nederland uitgevoerd.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.