Extra controles op valgevaar

De Inspectie SZW richt zich op binnensteden

In de maanden april en mei 2012 werden de bouwlocaties in binnensteden extra in de gaten gehouden door de Inspectie SZW. Vooral op kleinere bouwlocaties werden extra controles uitgeoefend. De Inspectie heeft vooral gelet op het veilig gebruik van ladders en rolsteigers.

Waarom deze extra controles?

De reden voor de extra controles zijn het grote aantal jaarlijkse ongevallen op de kleinere bouwterreinen. Het gaat om werkzaamheden bij particulieren, nieuwbouw, verbouw en onderhoudswerkzaamheden. Door een val van een ladder of steiger komen gemiddeld vijf mensen per jaar om het leven en nog eens tientallen houden blijvend letsel over.

Gevolgen van controles

Als er tijdens de inspectierondes onveilige situaties worden geconstateerd, worden er passende maatregelen getroffen. Inspecteurs kunnen een waarschuwing geven, een boete uitdelen of werkzaamheden stilleggen. De inspecties werden door heel Nederland uitgevoerd.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.