Menu

Financiële voordelen voor werkgever én werknemer

Gaat u of uw werknemer een opleiding volgen? Dan is het goed om vooraf de subsidiemogelijkheden te checken. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of het UWV. Bent u lid van een brancheorganisatie, informeer dan naar subsidies binnen de geldende CAO.

Veel branches hebben een eigen Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) waarbij een gedeelte van de loonsom wordt gereserveerd voor opleidingsactiviteiten van werknemers. Werkgevers dragen deze reserveringen over aan het O&O-fonds dat tot hun branche behoort. Bij een aantal O&O-fondsen dient u vóór aanmelding van een opleiding aan te geven dat u gebruik wilt maken van een subsidie.

Overzicht subsidies

Hieronder vindt u een overzicht van subsidieregelingen. Bedragen, voorwaarden en procedures worden regelmatig aangepast, dus houdt de actuele informatie van de organisaties goed in de gaten.

Voor overige informatie kunt u de algemene website bezoeken van de belastingdienst. Ook kunt u het handboek loonheffingen 2012 en of de wijzingen per 2012 bekijken.

< Terug naar het artikeloverzicht

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.