Financiële voordelen voor werkgever én werknemer

Gaat u of uw werknemer een opleiding volgen? Dan is het goed om vooraf de subsidiemogelijkheden te checken. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of het UWV. Bent u lid van een brancheorganisatie, informeer dan naar subsidies binnen de geldende CAO.

Veel branches hebben een eigen Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) waarbij een gedeelte van de loonsom wordt gereserveerd voor opleidingsactiviteiten van werknemers. Werkgevers dragen deze reserveringen over aan het O&O-fonds dat tot hun branche behoort. Bij een aantal O&O-fondsen dient u vóór aanmelding van een opleiding aan te geven dat u gebruik wilt maken van een subsidie.

Overzicht subsidies

Hieronder vindt u een overzicht van subsidieregelingen. Bedragen, voorwaarden en procedures worden regelmatig aangepast, dus houdt de actuele informatie van de organisaties goed in de gaten.

Voor overige informatie kunt u de algemene website bezoeken van de belastingdienst. Ook kunt u het handboek loonheffingen 2012 en of de wijzingen per 2012 bekijken.

< Terug naar het artikeloverzicht

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.