Menu

Frequentiesturingen in een explosieveilige werkomgeving

Frequentiesturingen worden met toenemende mate toegepast voor een optimaal productieproces en een explosieveilige werkomgeving. Niet vreemd dus, dat dit product de laatste 15 jaar een toenemende groei in de industriële marktsegmenten doormaakt.

Frequentiesturingen kunnen ingezet worden in zeer uitlopende toepassingen en hebben daarnaast nog meer voordelen zoals lagere onderhoudskosten, hogere productiviteit en besparing op de energiekosten.

Lagere onderhoudskosten

De opstartfase is minder intens wat een direct effect op de onderhoudskosten van de motor en de elektrische onderdelen.

Hogere productiviteit

Normaal gesproken kost het aanpassen van het vermogen van motoren om hogere productievolumes te genereren, veel geld en tijd. Met een frequentiesturing kan een verhoogd vermogen van 5 tot 20% behaald worden, zónder hiervoor zwaar te moeten investeren.

Energiebesparing

In veel bedrijfsprocessen verandert het productievolume continue en het aanpassen hiervan door middel van mechanische toepassingen is meestal inefficiënt. Met een frequentiesturing kan het productievolume bijgesteld worden door het aanpassen van de snelheid van de motor. Dit spaart een aanzienlijke hoeveelheid energie uit, zeker wat betreft pompen- en ventilatortoepassingen, omdat het vermogen van de motor afgesteld is op de flowrate van de toepassing.

Optimaal productieproces

Frequentiesturingen kunnen een zeer accurate snelheid aanhouden met als resultaat een optimaal productieproces en een betere kwaliteit van het eindproduct.

Bron: Van Meer Industrial Services

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.