Frequentiesturingen in een explosieveilige werkomgeving

Frequentiesturingen worden met toenemende mate toegepast voor een optimaal productieproces en een explosieveilige werkomgeving. Niet vreemd dus, dat dit product de laatste 15 jaar een toenemende groei in de industriële marktsegmenten doormaakt.

Frequentiesturingen kunnen ingezet worden in zeer uitlopende toepassingen en hebben daarnaast nog meer voordelen zoals lagere onderhoudskosten, hogere productiviteit en besparing op de energiekosten.

Lagere onderhoudskosten

De opstartfase is minder intens wat een direct effect op de onderhoudskosten van de motor en de elektrische onderdelen.

Hogere productiviteit

Normaal gesproken kost het aanpassen van het vermogen van motoren om hogere productievolumes te genereren, veel geld en tijd. Met een frequentiesturing kan een verhoogd vermogen van 5 tot 20% behaald worden, zónder hiervoor zwaar te moeten investeren.

Energiebesparing

In veel bedrijfsprocessen verandert het productievolume continue en het aanpassen hiervan door middel van mechanische toepassingen is meestal inefficiënt. Met een frequentiesturing kan het productievolume bijgesteld worden door het aanpassen van de snelheid van de motor. Dit spaart een aanzienlijke hoeveelheid energie uit, zeker wat betreft pompen- en ventilatortoepassingen, omdat het vermogen van de motor afgesteld is op de flowrate van de toepassing.

Optimaal productieproces

Frequentiesturingen kunnen een zeer accurate snelheid aanhouden met als resultaat een optimaal productieproces en een betere kwaliteit van het eindproduct.

Bron: Van Meer Industrial Services

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.