Gaat u het verschil maken op het gebied van veiligheid?

Het combineren van werk, studie en privé is een grote uitdaging voor ambitieuze professionals. Volg daarom een opleiding die goed met het werk te combineren is doordat deze aansluit op de praktijksituatie binnen uw bedrijf. Maak van arbeidsveiligheid uw carrière en start een opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of Hogere Veiligheidskunde (HVK). 

Al meer van 40 jaar is Reed Business Opleidingen marktleider op het gebied van opleidingen voor veiligheidskundigen en sinds 2011 zijn ze ook gestart met de opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK). ‘Reed Business Opleidingen heeft als enige een onafhankelijk examen én een diploma van Koninklijke PBNA. De opleidingen kenmerken zich door een hoge mate van zelfstandig studeren, gecombineerd met praktijkopdrachten binnen uw eigen bedrijf. Daarnaast maakt u gebruik van een digitale leeromgeving. Waarbij u de leerstof 24 uur per dag kunt bestuderen.

Rol en positie van de veiligheidskundige

Bij Reed Business Opleidingen staat vooral de rol en positie die een veiligheidskundige in zijn of haar werkomgeving in moet nemen centraal. Onderdeel daarvan is communiceren met o.a. management en directie, medewerkers, specialisten, kerndeskundigen en toezichthoudende instanties. Om die reden is communicatie één van de belangrijkste onderdelen van onze opleidingen voor veiligheidskunde. In de opleidingen wordt u opgeleid tot 'connector' voor de verschillende disciplines binnen of buiten uw bedrijf. Een veiligheidskundige moet een onderzoek kunnen (laten) opzetten, uitvoeren en beoordelen en de resultaten hiervan doorvertalen naar zijn of haar eigen organisatie.

De aanpak

Voorafgaand aan de bijeenkomsten bestuderen de deelnemers de leerstof en maken zij voorbereidingsopdrachten. Tijdens de bijeenkomsten staat het toepassen van het geleerde centraal. De opleiding Middelbare Veiligheidskunde is vooral gericht op de vraag ‘hoe past u het geleerde praktisch toe in de eigen organisatie?’, waar de opleiding Hogere Veiligheidskunde zich meer richt op ‘hoe zet u het geleerde om in weloverwogen uitvoerbaar beleid?’. ‘’Ik leer u hoe u heel praktisch de risico’s kunt benoemen, deze in kaart kunt brengen en hoe u adviezen kunt geven om de juiste type maatregelen te nemen’’

Wat kunt u van de docenten verwachten?

De docent bij de opleidingen Veiligheidskunde is in alle gevallen iemand die zijn sporen als veiligheidskundige ruimschoots heeft verdiend. Naast gedegen inhoudelijke kennis van het vakgebied is hij of zij ook heel ervaren in het werkveld van de veiligheidskundige.

Leermethode

Gedurende de opleiding kunt u de docent tijdens de bijeenkomsten maar ook via de digitale leeromgeving benaderen. Met de digitale leeromgeving heeft de deelnemer ook nog de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers van zijn of haar studiegroep. Tijdens de bijeenkomsten, na een korte samenvatting van de leerstof door de docent, gaan de deelnemers snel met elkaar aan de slag met opdrachten.

MVK of HVK opleiding volgen?

Reed Business Opleidingen biedt de MVK en HVK opleidingen op verschillende locaties aan.

Klik hier en bekijk de mogelijkheden.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.