Geblesseerd? Nu heeft u tijd voor andere dingen!

Een blessure? Daar wordt u niet blij van. En vaak neemt het revalideren nogal wat tijd in beslag, waardoor het even duurt voordat u uw gewone ritme weer kunt oppakken. Toch heeft dit ook een positieve kant, want u kunt met uw blessure uiteindelijk ook winst behalen. Hieronder vijf punten waarop een blessure een positieve uitwerking kan hebben.
 
1.        Verplicht een stapje terug doen
Veel blessures ontstaan doordat mensen constant over hun grenzen heen gaan. Maar doorgaan als er lichamelijke klachten optreden is niet verstandig. Een blessure geeft aan dat u een stap terug moet doen en rust is hierbij vaak het beste medicijn. Dit is meteen een goed moment om te evalueren hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe u dit een volgende keer kunt voorkomen.
 
2.       U wordt u bewust van de signalen van uw lichaam
Pijn is een signaal dat u even een stapje terug moet doen en uw lijf rust moet geven. Zo wordt u zich bewust van de belasting van uw lichaam.
 
3.       Probeer wat nieuws
Een blessure kan ervoor zorgen dat u uw vaste sport niet meer kunt beoefenen en u op zoek moet naar een andere sport of bezigheid. U heeft dus mooi de gelegenheid om nieuwe sporten te proberen en erachter te komen waar u nog meer goed in bent.
 
4.       U wordt sterker
Heeft u echt een heftige blessure, dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een fysiotherapeut. Voordeel hiervan is dat u niet alleen sneller van uw blessure af bent, maar ook sterker wordt omdat u waarschijnlijk verschillende krachtoefeningen moet doen. Door het versterken van de spiergroepen naast de plek van de blessure zorgt u ervoor dat de klachten verminderen én niet meer zo snel terugkomen.
 
5.       Andere kijk op uw leven
Een blessure kan ook een moment van bezinning zijn, een moment waarop u even stilstaat, achteromkijkt en bedenkt hoe u het voortaan wilt gaan doen. Een blessure is daarmee niet alleen maar lastig, maar ook een waardevol leermoment en kan zorgen voor een andere kijk op uw leven.
 
Niet alleen een blessure kan u helpen uw zelfinzicht te vergroten, ook scholing kan hieraan bijdragen. NCOI Opleidingen heeft verschillenden trainingen die u hierbij kunnen helpen. Neem eens een kijkje bij de trainingen Emotionele Intelligentie, Persoonlijke Kracht en Uitstraling of In Balans voor een Beter Resultaat.
 
Bron: Gezondheidsnet

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.