'Goed projectmanagement levert rendement op'

“Ik ben er van overtuigd dat een organisatie met de juiste projectleiders meer rendement kan behalen.” Zo vertelt Martijn Blansjaar, Manager projectmanagement bij Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. 

“Wij bieden totaaloplossingen op het gebied van maritieme en industriële elektrotechniek. Wij realiseren nieuwbouw-, renovatie- en reparatieprojecten op voornamelijk zeeschepen zoals: baggerschepen, schepen ter ondersteuning van de olie en- gaswinning en (o.a.) kraanschepen. Onze organisatie is ingericht op projectmatig werken, want bij zowel grote als kleine projecten is dit essentieel. Projectmatig werken biedt voordelen en brengt ook uitdagingen met zich mee.” “Een projectleider moet een aantal bijzondere kenmerken in huis hebben om met een projectteam de wensen van de klant te realiseren en op de afgesproken tijd en binnen het afgesproken budget een overeengekomen scope op te leveren. Een projectleider moet leiding kunnen geven aan een multidisciplinair projectteam en communicatie is hierbij een van de belangrijkste factoren. Bij ons bestaat zo’n team uit o.a. engineers, een projectinkoper, werkvoorbereiders, monteurs en inbedrijfstellers. Op basis van het opgestelde plan van aanpak moet het complexe probleem opgedeeld worden in behapbare deelproblemen die goed gemonitord kunnen worden.” “Een aantal gouden tips die ik wil delen met alle projectleiders van Nederland.”

  • Stel altijd een plan van aanpak op en las tussentijdse evaluaties in met de klant om de verwachtingen te managen.
  • Zorg voor een up to date planning opdat alle betrokkenen te allen tijde weten wanneer een taak afgerond moet zijn.
  • Pak problemen direct aan en stel deze niet uit tot het eind van het project. Dat vertraagt het project en maakt de kans groot boven het gestelde budget uit te komen.
  • Ga er niet van uit dat de ander binnen het projectteam jouw omschrijving begrijpt maar stel een eenduidige interpretatie zeker .
  • Projectleiders zetten de lijnen uit, projectteamleden kleuren de lijnen in. Respecteer de kennis van de vakexperts.

“Een goede projectleider levert projecten op binnen de gestelde tijd, overschrijdt het budget niet en heeft een tevreden klant. Dit levert de organisatie gegarandeerd rendement op!”

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.