Menu

'Goed projectmanagement levert rendement op'

“Ik ben er van overtuigd dat een organisatie met de juiste projectleiders meer rendement kan behalen.” Zo vertelt Martijn Blansjaar, Manager projectmanagement bij Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. 

“Wij bieden totaaloplossingen op het gebied van maritieme en industriële elektrotechniek. Wij realiseren nieuwbouw-, renovatie- en reparatieprojecten op voornamelijk zeeschepen zoals: baggerschepen, schepen ter ondersteuning van de olie en- gaswinning en (o.a.) kraanschepen. Onze organisatie is ingericht op projectmatig werken, want bij zowel grote als kleine projecten is dit essentieel. Projectmatig werken biedt voordelen en brengt ook uitdagingen met zich mee.” “Een projectleider moet een aantal bijzondere kenmerken in huis hebben om met een projectteam de wensen van de klant te realiseren en op de afgesproken tijd en binnen het afgesproken budget een overeengekomen scope op te leveren. Een projectleider moet leiding kunnen geven aan een multidisciplinair projectteam en communicatie is hierbij een van de belangrijkste factoren. Bij ons bestaat zo’n team uit o.a. engineers, een projectinkoper, werkvoorbereiders, monteurs en inbedrijfstellers. Op basis van het opgestelde plan van aanpak moet het complexe probleem opgedeeld worden in behapbare deelproblemen die goed gemonitord kunnen worden.” “Een aantal gouden tips die ik wil delen met alle projectleiders van Nederland.”

  • Stel altijd een plan van aanpak op en las tussentijdse evaluaties in met de klant om de verwachtingen te managen.
  • Zorg voor een up to date planning opdat alle betrokkenen te allen tijde weten wanneer een taak afgerond moet zijn.
  • Pak problemen direct aan en stel deze niet uit tot het eind van het project. Dat vertraagt het project en maakt de kans groot boven het gestelde budget uit te komen.
  • Ga er niet van uit dat de ander binnen het projectteam jouw omschrijving begrijpt maar stel een eenduidige interpretatie zeker .
  • Projectleiders zetten de lijnen uit, projectteamleden kleuren de lijnen in. Respecteer de kennis van de vakexperts.

“Een goede projectleider levert projecten op binnen de gestelde tijd, overschrijdt het budget niet en heeft een tevreden klant. Dit levert de organisatie gegarandeerd rendement op!”

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.