Menu

Grote vraag naar nieuwe, anders geschoolde ICT-professionals

Er zal de komende vijf jaar een grote vraag ontstaan naar nieuwe, anders geschoolde ICT-professionals. Dat stelt de brancheorganisatie Nederland ICT in haar onderzoek naar ICT-opleidingen in Nederland.
 
Cloud computing, big data en cyber security
Volgens Nederland ICT sluiten niet alle ICT-opleidingen aan op de vraag naar specifieke competenties. Hierdoor is er soms sprake van een mismatch tussen afgestudeerde ICT’ers en de arbeidsmarkt. Onderwerpen als cloud computing, big data en cyber security krijgen momenteel vaak onvoldoende aandacht in ICT-opleidingen, maar zullen in de komende vijf jaar een grote invloed hebben op de vraag naar nieuwe, anders geschoolde ICT-professionals.  Nederland is hier nu onvoldoende op voorbereid, waardoor Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, vreest dat grote bedrijven in hun zoektocht naar gekwalificeerd personeel gaan uitwijken naar het buitenland. Dit vormt een bedreiging voor het economisch herstel en de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland.
 
Grote vraag naar developers
Uit het onderzoek blijkt dat er veel vraag is naar ICT’ers met een afgeronde HBO-opleiding. Er is momenteel vooral een grote behoefte aan developers. Ook accountmanagers zijn in trek.
 
ICT-opleiding bij NCOI
NCOI ontwikkelt zijn opleidingen voor werkenden. Daardoor bent u ervan verzekerd van dat onze opleidingen aansluiten op de laatste ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Uw praktijk staat centraal in onze opleidingen. NCOI biedt korte HBO-programma’s en volledige HBO Bachelors aan, maar ook Masterclasses voor de ICT-professional die heel gericht zijn vakkennis wil uitbreiden.
 
Een greep uit onze ICT-opleidingen:
 
HBO Virtualisatie en Cloud Computing
HBO Cloud & Virtualization Expert
HBO Security Management
HBO Software Development
HBO Bachelor Informatica
 
Masterclass Cloud Computing
Masterclass Developments in IT
 
 
Bron: Nederland ICT

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.