Menu

Handen aan de grond met de nieuwe Masterclass Grondgedrag

Al jaren actief in de geotechniek? Vul nu uw praktische vakkennis aan met kennis over grondgedrag. Leer alles over grondgedrag in de zeer praktische masterclass.

Dat grondgedrag een hot topic is, blijkt uit het feit dat grond gerelateerde faalkosten bij grote bouwtrajecten de landelijke media halen. Het vollopen van de Haagse tramtunnel, de parkeergarage in Heerlen, de uitgedroogde veendijk in Wilnis: allemaal voorbeelden waarbij het gedrag van grond een belangrijke invloed heeft gehad. Het basis principe van de masterclass is het letterlijke contact met de grond. Om het gedrag van grond in de praktijk te leren kennen voert u in deze cursus een groot aantal eenvoudige en elementaire proeven uit op zand- en kleimonsters. Hiervoor zijn geen gecompliceerde geotechnische laboratoriumproeven nodig. U gebruikt gewone huishoudelijke meetinstrumenten. . Na de proeven wordt uitvoerig van gedachten gewisseld over de proefresultaten en over de fysisch-mechanische achtergronden en geotechnische consequenties van het waargenomen gedrag. Waar CGF1 en CGF2 theoretische opleidingen zijn, is de CGF Masterclass Grondgedrag zeer praktisch met het zelf uitvoeren van proeven.

Voordelen op een rij:

  • Verminder risico’s in uw GWW-projecten door beter begrip van het gedrag van grond.
  • Verdien geld voor uw organisatie: werk sneller, goedkoper en efficiënter doordat u met simpele classificatieproeven goed fysisch mechanische paramaters kunt inschatten (in plaats van de in de praktijk gangbare dure, gecompliceerde en tijdrovende proeven).
  • Een van de docent is de heer M. Sc Civ. Eng. Piet Lubking (Deltares, professor bij UNESCO-IHE het Waterinstituut).
  • Zeer “hands on”: letterlijk met handen aan grind, zand, veen en klei.
  • Uitstekend dictaat als handboek en naslagwerk.
  • Erkend door KIVI NIRIA afdeling Geotechniek.

Bekijk hier de uitgebreide informatie over deze Masterclass Grondgedrag.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.