Menu

Helft van MKB heeft geen aandacht voor RI&E

Ruim de helft van de bedrijven in het MKB heeft geen risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE). De Arbowet schrijft echter voor dat dit verplicht is. 

De RI&E helpt om een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen. Daarom is het opstellen en actueel houden van de RI&E ook wettelijk verplicht. Toch heeft ruim de helft van de bedrijven in het MKB geen RI&E.

‘Het beste RI&E-dee’

Steunpunt RI&E-instrumenten schreef deze zomer een prijsvraag uit voor Arbodienstverleners en intermediairs die een creatieve manier hebben gevonden om de RI&E onder de aandacht te brengen en de uitvoering ervan te stimuleren. Zij hebben namelijk direct contact met MKB’ers en kunnen helpen om ondernemers meer bewust te maken van de verplichting én het belang van het uitvoeren van een RI&E. De vijf beste ideeën worden beloond met een geldprijs van € 15.000,- tot € 25.000,- voor de uitvoering van het plan. Aanmelden kon tot 1 augustus. De uitslag volgt nog. Lees meer hierover in de komende edities.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.