Helft van MKB heeft geen aandacht voor RI&E

Ruim de helft van de bedrijven in het MKB heeft geen risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE). De Arbowet schrijft echter voor dat dit verplicht is. 

De RI&E helpt om een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen. Daarom is het opstellen en actueel houden van de RI&E ook wettelijk verplicht. Toch heeft ruim de helft van de bedrijven in het MKB geen RI&E.

‘Het beste RI&E-dee’

Steunpunt RI&E-instrumenten schreef deze zomer een prijsvraag uit voor Arbodienstverleners en intermediairs die een creatieve manier hebben gevonden om de RI&E onder de aandacht te brengen en de uitvoering ervan te stimuleren. Zij hebben namelijk direct contact met MKB’ers en kunnen helpen om ondernemers meer bewust te maken van de verplichting én het belang van het uitvoeren van een RI&E. De vijf beste ideeën worden beloond met een geldprijs van € 15.000,- tot € 25.000,- voor de uitvoering van het plan. Aanmelden kon tot 1 augustus. De uitslag volgt nog. Lees meer hierover in de komende edities.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.