Menu

Herziene druk bij onze opleidingen IPMA-C en IPMA-D

In steeds meer bedrijven en organisaties vormen projecten een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Projectmanagement is geëvolueerd tot een vitaal onderdeel van de besturing van de organisatie. Een van de eerste stappen naar professionalisering van projectmanagement binnen een bedrijf of organisatie is vaak het kiezen van een projectmanagementmethode. Hierdoor wordt een gemeenschappelijke taal geïntroduceerd waardoor communicatie effectiever verloopt en worden de rollen en taken duidelijker verdeeld. De keuze voor een projectmanagementmethode is echter niet eenvoudig.

Voor bedrijven die zich aan het beraden zijn op de keuze voor een bepaalde methode geeft dit boek op compacte wijze een overzicht van de openbaar beschikbare methoden in Nederland. Het boek geeft inzicht op welke aspecten de verschillende methoden ondersteuning bieden en biedt daarbij overwegingen voor de keuze van een projectmanagementmethode.

Voor iedereen die zich bezighoudt met professioneel Projectmanagement

Aan de hand van een generiek Vergelijkingsmodel (ontwikkeld op basis van de competenties van de NCB versie 3) worden de tien methoden objectief met elkaar vergeleken. Deze kwantitatieve benadering wordt gecombineerd met een kwalitatieve benadering. Daarmee sluit dit boek aan op de vragen die kunnen leven bij de (project)manager die een methode moet kiezen.  Dit boek is dan ook bedoeld voor iedereen die zich professioneel bezighoudt/ of wil bezighouden met projectmanagement en voor degenen die een IPMA-C of IPMA-D examen willen afleggen en zich willen laten certificeren als projectmanager.

Inhoud

Naast de hoofdstukken over gedrag en sociale vaardigheden worden de vakgerichte competenties beschreven. Het gaat om titels als projectstart, belangenhebbenden en projectsucces, projectorganisatie, eisen & doelen, scope & op te leveren resultaten, projectstructuren, tijd- en projectfasering, mensen & middelen, kosten & financiën, contracteren, wijzigingen, documenteren, beheersing & rapportage en afsluiting van projecten.

Klik hier voor een inzage in het boek

Tijdens onze opleidingen IPMA-C en IPMA-D is dit boek de leidraad en bereid u optimaal voor op het CITO examen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.