Menu

Herziene druk bij onze opleidingen IPMA-C en IPMA-D

In steeds meer bedrijven en organisaties vormen projecten een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Projectmanagement is geëvolueerd tot een vitaal onderdeel van de besturing van de organisatie. Een van de eerste stappen naar professionalisering van projectmanagement binnen een bedrijf of organisatie is vaak het kiezen van een projectmanagementmethode. Hierdoor wordt een gemeenschappelijke taal geïntroduceerd waardoor communicatie effectiever verloopt en worden de rollen en taken duidelijker verdeeld. De keuze voor een projectmanagementmethode is echter niet eenvoudig.

Voor bedrijven die zich aan het beraden zijn op de keuze voor een bepaalde methode geeft dit boek op compacte wijze een overzicht van de openbaar beschikbare methoden in Nederland. Het boek geeft inzicht op welke aspecten de verschillende methoden ondersteuning bieden en biedt daarbij overwegingen voor de keuze van een projectmanagementmethode.

Voor iedereen die zich bezighoudt met professioneel Projectmanagement

Aan de hand van een generiek Vergelijkingsmodel (ontwikkeld op basis van de competenties van de NCB versie 3) worden de tien methoden objectief met elkaar vergeleken. Deze kwantitatieve benadering wordt gecombineerd met een kwalitatieve benadering. Daarmee sluit dit boek aan op de vragen die kunnen leven bij de (project)manager die een methode moet kiezen.  Dit boek is dan ook bedoeld voor iedereen die zich professioneel bezighoudt/ of wil bezighouden met projectmanagement en voor degenen die een IPMA-C of IPMA-D examen willen afleggen en zich willen laten certificeren als projectmanager.

Inhoud

Naast de hoofdstukken over gedrag en sociale vaardigheden worden de vakgerichte competenties beschreven. Het gaat om titels als projectstart, belangenhebbenden en projectsucces, projectorganisatie, eisen & doelen, scope & op te leveren resultaten, projectstructuren, tijd- en projectfasering, mensen & middelen, kosten & financiën, contracteren, wijzigingen, documenteren, beheersing & rapportage en afsluiting van projecten.

Klik hier voor een inzage in het boek

Tijdens onze opleidingen IPMA-C en IPMA-D is dit boek de leidraad en bereid u optimaal voor op het CITO examen.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.