‘Het wordt meetbaar, voelbaar, tastbaar’

Naam: Arno van der Burgt
Bedrijf: Van Dam Groep
Functie: projectleider Technisch Beheer

Van Dam Groep heeft een lange geschiedenis en traditie. Het karakter wordt sterk bepaald door de mensen die er werken: warm, bezield en toegewijd. Het familiebedrijf kent een diepgeworteld verantwoordelijkheidsgevoel, vaste wil en integriteit. Haar focus ligt, zowel intern als extern, op relatiebinding voor de lange termijn. Het bedrijf heeft zich de afgelopen 78 jaar ontwikkeld tot 1 van de meest complete en betrouwbare totaalinstallateur op het gebied van de woningbouw, utiliteit en zorg. Ook de nazorg en het onderhoud van de projecten is een belangrijk onderdeel en wordt geheel gefaciliteerd door Technisch beheer BV.

‘Door de eigen inbreng van cursisten is de opleiding zeer persoonlijk’

Binnen de organisatie is de structuur zo uitgezet dat projectleiders en werkvoorbereiders veelal mensen zijn die zijn doorgegroeid vanuit de uitvoering. Daarom heeft men enerzijds veel inhoudelijke technische kennis, maar anderzijds mist men managementvaardigheden. Van der Burgt: “Het communicatieproces was een aandachtspunt, dus zochten we hiervoor ondersteuning. Bij Reed Business Opleidingen vonden wij de oplossing in de vorm van de opleiding Praktisch Leidinggeven. Deze opleiding biedt naast theorie ook heel veel praktijk. Met name de modules ‘Communicatievaardigheden’ en ‘Problemen oplossen en besluitvorming” sloten exact aan op onze behoeften.

‘Ik heb veel gehad aan de praktische en directe opzet van deze opleiding’

Doordat cursisten zelf hun eigen inbreng hebben op de praktijkopdracht, wordt de opleiding zeer persoonlijk en word je op een goede manier geconfronteerd met je eigen gedrag. Ook wordt inzichtelijk waar je verbeterpunten liggen. Tijdens de opleiding Praktisch Leidinggeven 1 en 2 heb ik veel gehad aan de praktische en directe opzet van deze opleiding. Veel zelfreflectie en confrontatie met je houding; door ervaringen te delen met de medecursisten krijg je veel feedback en handvaten om dit aan te passen. Daarna kun je, naar mijn mening, pas de meegekregen handreikingen goed toepassen. Het wordt meetbaar, voelbaar en tastbaar.”

‘In het begin was ik geforceerd bezig met ieder gesprek, nu gaan de gesprekken vanzelf’

Mede door de opleiding en de nodige ruimte en ondersteuning van het bedrijf konden de cursisten de theorie vanuit de opleiding toepassen. “Ik kreeg ook de nodige feedback. Zo werd tijdens 1 van de avonden een mooi vergelijk gemaakt wat mij aansprak. Onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, onbewust bekwaam en bewust bekwaam. Dit wordt vergeleken met autorijden. In het begin was ik geforceerd bezig met ieder gesprek dat ik moest voeren om toe te passen wat ik geleerd heb. Nu gaan de gesprekken vanzelf en reageer ik meestal correct op mijn gesprekspartner. Omdat mijn leidinggevende grote vooruitgang zag in mijn ontwikkeling met betrekking tot interne en externe gesprekken, heeft hij besloten om ook andere collega's aan te melden voor deze opleiding. De meerwaarde om op een juiste en duidelijke manier te communiceren, heeft 2 voordelen: de besprekingen worden effectiever waardoor deze minder lang duren en daardoor minder geld kosten en de gesprekspartners weten wat van elkaar verwacht wordt.”        

Wilt u meer weten over incompany trajecten op gebied van Leidinggeven? Neem contact op met een van onze acocuntmanagers op 078-6253888 of stuur een mail.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.