Menu

Hoger opgeleiden geven voorkeur aan werken in non-profitsector

De sectoren zorg, maatschappelijke dienstverlening en onderwijs zijn de meest favoriete branches om in te werken onder hoger opgeleiden. Zij kiezen massaal voor een baan in deze non-profitsectoren. Het liefst ook nog een fulltimebaan. Dit blijkt uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) van detacheringsbureau Yacht.
 
Arbeidsdoelen
Voor zowel werknemers in de non-profit- als de profitsector zijn plezier in het werk en een goede balans tussen werk en privé de 2 belangrijkste arbeidsdoelen. Zodra het gaat over financiële onafhankelijkheid, ontwikkeling en ontplooiing, komen er duidelijke verschillen naar voren. Werknemers in de profitsector hechten meer waarde aan financiële onafhankelijkheid en zetten dit op de derde plaats, terwijl werknemers in de non-profitsector ontwikkeling en ontplooiing stellen als derde arbeidsdoel. Voor hen komt financiële onafhankelijkheid op de vierde of zelfs vijfde plaats.
 
Toekomstperspectief
Bij de survey werd onderzoek gedaan naar de meest favoriete branches om in te werken en daar is een top vijf uitgekomen. De sector onderwijs is favoriet onder de hoogopgeleiden. Gevolgd door maatschappelijke dienstverlening op de tweede plaats, gezondheidszorg op de derde plaats en werken voor de overheid op de vierde plaats. Er is een gedeelde vijfde en tevens laatste plaats voor de branches zakelijke dienstverlening en communicatie/media. De groep hoogopgeleiden zegt dat een aantal sectoren niet in trek is vanwege het onzekere toekomstperspectief. Bijvoorbeeld weinig zicht op groei- of loopbaanmogelijkheden.
 
Voorkeur voor fulltime werken
Yacht concludeert uit het onderzoek dat fulltime werken steeds populairder wordt. Van de groep hoogopgeleiden werkt ongeveer de helft 40 uur per week en deze groep zegt hier niets aan te willen veranderen. 15 procent geeft zelfs aan meer te willen werken. Dit zijn voornamelijk professionals in de leeftijd van 26 tot 35 jaar. Van degenen die op dit moment 4 dagen werken, geeft 39 procent aan liever 5 dagen te willen werken. In de groep hoogopgeleiden zaten ook zzp’ers die meer dan 40 uur per week werken. Hiervan gaf maar liefst 72 procent aan tevreden te zijn met deze werkweek.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.