Menu

Kinderen niet bewust van het beroep dat reclame op hun emoties doet

Media- en reclamelessen voor basisschoolleerlingen zijn van groot belang, omdat kinderen op steeds jongere leeftijd in aanraking komen met reclames, maar deze niet altijd als zodanig herkennen. Stichting Media Rakkers introduceert daarom samen met de Radboud Universiteit Nijmegen het lespakket Reclame Masters.
 
Zelfstandige, bewuste en kritische consumenten
Hoewel reclames kinderen veel mogelijkheden kunnen bieden, bestaan er ook risico’s voor hun welzijn zoals conflicten met de ouders, materialisme en ongezond eetgedrag. De lesmethode Reclame Masters moet van basisschoolkinderen zelfstandige, bewuste en kritische consumenten maken. Kinderen blijken zich nu nog niet bewust genoeg van het beroep dat reclame doet op hun emoties. Juist daarom is het belangrijk dat kinderen meer controle krijgen over de invloed die reclame op hun heeft.
 
Gratis lesmateriaal
Het lesmateriaal is gratis en is bestemd voor basisschoolkinderen van groep 4 tot en met 6. Het is via de website van Stichting Media Rakkers aan te vragen.
 
Heeft u de ambitie om les te geven in het basisonderwijs? Bekijk dan de opleidingen Pre Bachelor PABO, HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) of Post Bachelor Intern Begeleider van NCOI Opleidingen.
 
Bron: Nationale onderwijsgids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.