Kwart werkgevers: lolmakende werknemers verdoen hun tijd

80 procent van de werknemers vindt het belangrijk dat er af en toe wordt gelachen op de werkvloer en 60 procent van de werkgevers is dat met de werknemers eens. Humor op de werkvloer zorgt voor een betere sfeer, minder stress en gemotiveerd personeel. Bovendien denkt 25 procent van de werknemers dat mensen die vaker lachen, harder werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team naar het effect van humor en teamspirit op de werkvloer. 

Vlijen

Grappen op het werk worden echter niet door alle werkgevers gewaardeerd. 25 procent van de werkgevers vindt dat werknemers die lol maken wel iets beters te doen hebben. Dat verbaast een derde van de werknemers niets. Verder lacht een derde van de werknemers om een grapje van de werkgever om bij hem in het gevlij te komen. 

Humor is stressverlagende factor

De arbeidsmarkt verandert en de teamsamenstelling binnen bedrijven dus ook. Dit heeft consequenties voor de manier waarop het team functioneert. Ruim de helft van de werkgevers meent het beste uit zijn team te halen, tegenover slechts een derde van de werknemers. Bovendien vindt 20 procent van de werknemers dat de werkverdeling slecht is en constateert ruim de helft van zowel werkgevers als werknemers dat de werkdruk door de jaren heen is toegenomen. 35 procent geeft aan daardoor minder plezier te hebben in het werk. Humor is een belangrijke stressverlagende factor die ervoor kan zorgen dat mensen hun werk weer met plezier doen.
 
NCOI Opleidingen heeft een uitgebreid aanbod voor HR-professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Personeel en Organisatie.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.