Menu

Kwart werkgevers: lolmakende werknemers verdoen hun tijd

80 procent van de werknemers vindt het belangrijk dat er af en toe wordt gelachen op de werkvloer en 60 procent van de werkgevers is dat met de werknemers eens. Humor op de werkvloer zorgt voor een betere sfeer, minder stress en gemotiveerd personeel. Bovendien denkt 25 procent van de werknemers dat mensen die vaker lachen, harder werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team naar het effect van humor en teamspirit op de werkvloer. 

Vlijen

Grappen op het werk worden echter niet door alle werkgevers gewaardeerd. 25 procent van de werkgevers vindt dat werknemers die lol maken wel iets beters te doen hebben. Dat verbaast een derde van de werknemers niets. Verder lacht een derde van de werknemers om een grapje van de werkgever om bij hem in het gevlij te komen. 

Humor is stressverlagende factor

De arbeidsmarkt verandert en de teamsamenstelling binnen bedrijven dus ook. Dit heeft consequenties voor de manier waarop het team functioneert. Ruim de helft van de werkgevers meent het beste uit zijn team te halen, tegenover slechts een derde van de werknemers. Bovendien vindt 20 procent van de werknemers dat de werkverdeling slecht is en constateert ruim de helft van zowel werkgevers als werknemers dat de werkdruk door de jaren heen is toegenomen. 35 procent geeft aan daardoor minder plezier te hebben in het werk. Humor is een belangrijke stressverlagende factor die ervoor kan zorgen dat mensen hun werk weer met plezier doen.
 
NCOI Opleidingen heeft een uitgebreid aanbod voor HR-professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Personeel en Organisatie.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.