Menu

Mail door

Led-verlichting Tweede Coentunnel veroorzaakt problemen

Om het fileprobleem op te lossen rond Amsterdam werd de ‘Tweede Coentunnel’ naast de oude tunnel aangelegd. Maar na de feestelijke opening van het grootste infraproject in mei van dit jaar lijkt die belofte uit te blijven.

Op 16 mei 2013 opende minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de Tweede Coentunnel/Westrandweg met de belofte: “We nemen binnen afzienbare tijd afscheid van een van de meest hardnekkige files van Nederland.” Helaas hebben er sinds die tijd al meer dan 97 aanrijdingen plaatsgevonden en is ook het fileprobleem niet opgelost.

Smalle rijstroken

Enerzijds worden de files en ongelukken veroorzaakt doordat op dit moment de eerste Coentunnel wordt gerenoveerd. Dit betekent dat richting het zuiden slechts 2 rijstroken beschikbaar zijn. Volgens experts zijn die te smal waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Anderzijds worden de problemen toegeschreven aan de innovatieve rode led-verlichting.

Rode lichtjes

De nieuwste tunnelverlichtingstechniek werd geïntroduceerd als veiliger, betrouwbaarder en duurzamer dan de voorgaande conventionele verlichting. Maar in plaats van dat de rode led’s veiligheid creëren, brengen de lampjes automobilisten juist in verwarring, met alle gevolgen van dien. "Je kunt je voorstellen dat iemand die minder ervaren is of minder goed ziet, die rode lampen aanziet voor remlichten", vertelt verkeerspsycholoog Raymond Hoogendoorn aan RTL nieuws.

Maatregelen

Op dit moment onderzoekt Rijkswaterstaat de problemen in de tunnel om te kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden. Er is voorgesteld de maximumsnelheid van 100 km per uur weer naar de oorspronkelijke snelheid van 80 km omlaag te brengen. Verder wordt de lichtintensiteit van de led’s aangepast zodat de lampjes minder fel zijn.

Bronnen: rtlnieuws.nl rijksoverheid.nl verkeerinbeeld.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Interessante artikelen

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.