Menu

Maatregelen ter vermindering van te langdurige blootstelling aan de zon

Een te lange blootstelling aan de zon is schadelijk. Medewerkers die veelal buiten werken behoren tot een risicogroep die teveel UV-straling te verwerken krijgen. Met de lente en zomer in het vooruitzicht is het belangrijk juist nu te onderzoeken welke maatregelen genomen moeten worden ter bescherming van deze medewerkers.

Effecten van lange blootstelling in de zon

De zon heeft veel positieve effecten, maar een te lange blootstelling aan zonlicht direct op de huid is schadelijk. Gevolgen op korte termijn zijn concentratieverlies, een verbrande huid en een zonnesteek. Op lange termijn kan het zelfs tot staar en huidkanker leiden. Medewerkers van organisaties die buiten in de directe zon hun werkzaamheden moeten verrichten zoals schilders, bouwvakkers, wegwerkers en schippers behoren tot een risicogroep. Zij krijgen twee tot drie keer zoveel UV-straling te verwerken als de gemiddelde Nederlander en lopen daardoor vier tot vijf keer meer kans om huidkanker te krijgen dan mensen die binnen werken. Als veiligheidskundige valt ook dit in uw aandachtsgebied. Daarom is het nu het moment om te onderzoeken welke maatregelen u kunt voorstellen om te langdurige blootstelling aan zonnestraling te verminderen.

Bron: Veiligheid.nl

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.