Meer verantwoordelijkheden voor de GWW-aannemer

Bijna 70% van de aannemers GWW verwacht dat de komende jaren projecten veel meer integraal worden aanbesteed. Met deze integrale contracten komt meer verantwoordelijkheid terecht bij de aannemer GWW. Dit meldt USP Marketing Consultancy na onderzoek onder 100 aannemers GWW.

Het traditionele bouwproces gaat uit van een strikte scheiding tussen ontwerp en uitvoering. In de praktijk is daarvan lang niet altijd meer sprake, mede als gevolg van de opmars van geïntegreerde contracten. Meer dan 80% van de aannemers GWW geeft aan dat zij meer advies- en ontwerptaken op zich nemen. Een meerderheid van de aannemers GWW (69%) verwacht dat er de komende jaren meer projecten integraal worden aanbesteed of vergeven. Met integrale contracten komt de ontwerp- en uitvoeringsverantwoordelijkheid in één hand te liggen. De aannemer krijgt de ontwerpverantwoordelijkheid er namelijk bij. Afhankelijk van de vorm, worden de verantwoordelijkheden voor onderhoud, exploitatie en financiering ook overgeheveld naar de uitvoerder. De verwachting is dan ook dat de rolverdeling in de bouw steeds meer zal veranderen.

Bron: Bouwmachines

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.