Menu

Meer werkgelegenheid bij politie en defensie door sectorplan

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zijn goedkeuring verleend aan het werkgelegenheidsplan van politie en defensie. Voor dit sectorplan wordt ruim 40 miljoen euro beschikbaar gesteld. 16 miljoen hiervan komt van Minister Asscher. De rest van het bedrag wordt aangevuld vanuit werkgevers en vakbonden in de sector. Het geld wordt besteed aan omscholing, begeleiding van werk naar werk en instroom van jongeren.
 
Behoefte aan meer werknemers
Zowel politie als defensie kent uitval tijdens de opleidingen. Bij de politie is de uitval ongeveer 20 procent over een opleidingsperiode van vier jaar. In het sectorplan zijn maatregelen afgesproken om de uitval te verlagen, zodat er meer studenten aangenomen kunnen worden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor doorstroom tussen defensie en politie. Defensie heeft jaarlijks behoefte aan vierduizend nieuwe jonge medewerkers.
 
Belangrijkste afspraken

  • Vanaf januari 2015 start een nieuwe aanvraagperiode.
  • 160 werknemers worden (om)geschoold voor technische functies bij defensie.
  • 200 jongeren zonder startkwalificatie krijgen de kans om in te stromen.
  • 800 MBO-leerlingen worden begeleid om in te stromen bij de politie.
  • 175 politiewerknemers worden omgeschoold naar andere functie binnen de politie.
  • 6.000 politiewerknemers worden gesterkt in fysieke en mentale weerbaarheid.
  • Politiewerknemers krijgen EVC-traject om vaardigheden op peil te houden.
  • Werknemers bij defensie krijgen beroepsopleiding.

Werken bij politie of defensie
Heeft het lezen van dit artikel uw interesse gewekt en denkt u na over een carrière bij politie of defensie? NCOI heeft een aantal geschikte opleidingen op dit gebied, bijvoorbeeld HBO Criminologie, HBO Strafrecht of HBO Integrale Veiligheid.
 
Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.