Nieuw Arbo-Informatieblad Risico-inventarisatie en -evaluatie

De nieuwe uitgave Arbo-informatie 61 gaat specifiek over de methoden en valkuilen bij de risico-inventarisatie en –evaluatie. Het is één van de belangrijkste instrumenten voor bedrijven om de arbeidsveiligheid op hun werkvloer structureel te verbeteren. Er wordt in het deze nieuwe Arbo-Informatie 61, geschreven door Wim van Alphen, uitvoerig ingegaan op wat een RI&E nu eigenlijk is, hoe u deze opzet, hoe de RI&E in het arbobeleid past en wat ieders taken en verantwoordelijkheden zijn.

Praktische informatie

Het blad is vooral ook als handleiding bedoeld voor handhavende instansties om te beoordelen of de RI&E aan de gestelde eisen voldoet. Met behulp van deze uitgave kan bepaald worden of de RI&E heeft bijgedragen aan het verminderen van bedrijfsrisico’s, meer werknemerstevredenheid, minder verzuim en daarmee verhoging van het bedrijfsresultaat. Er is veel praktische informatie opgenomen over verdiepende RI&E’s met een uitleg van de verschillende methodieken. Ook is er een praktisch stappenplan met tips bij de verschillende valkuilen die onderweg kunnen ontstaan.

Bestellen of downloaden

‘Risico-inventarisatie en -evaluatie – Methoden en valkuilen (AI-61)’ is bedoeld voor iedereen die in voorbereidende, begeleidende of uitvoerende zin bij de RI&E is betrokken zoals preventiemedewerkers, veiligheidskundigen en andere A&O functionarissen. U kunt de nieuwe uitgave Arbo-informatie 61 via de website van Sdu Uitgevers lezen en/of downloaden. Met de volgende informatie kunt u het blad ook bestellen: Risico-inventarisatie en -evaluatie – Methoden en valkuilen (AI-61)

Auteur: Wim van Alphen (Stichting PHOV) Reeks Arbo-Informatie (AI-61), 1e druk Sdu Uitgevers, 2012, 9789012577250  

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.