Menu

Nieuw Arbo-Informatieblad Risico-inventarisatie en -evaluatie

De nieuwe uitgave Arbo-informatie 61 gaat specifiek over de methoden en valkuilen bij de risico-inventarisatie en –evaluatie. Het is één van de belangrijkste instrumenten voor bedrijven om de arbeidsveiligheid op hun werkvloer structureel te verbeteren. Er wordt in het deze nieuwe Arbo-Informatie 61, geschreven door Wim van Alphen, uitvoerig ingegaan op wat een RI&E nu eigenlijk is, hoe u deze opzet, hoe de RI&E in het arbobeleid past en wat ieders taken en verantwoordelijkheden zijn.

Praktische informatie

Het blad is vooral ook als handleiding bedoeld voor handhavende instansties om te beoordelen of de RI&E aan de gestelde eisen voldoet. Met behulp van deze uitgave kan bepaald worden of de RI&E heeft bijgedragen aan het verminderen van bedrijfsrisico’s, meer werknemerstevredenheid, minder verzuim en daarmee verhoging van het bedrijfsresultaat. Er is veel praktische informatie opgenomen over verdiepende RI&E’s met een uitleg van de verschillende methodieken. Ook is er een praktisch stappenplan met tips bij de verschillende valkuilen die onderweg kunnen ontstaan.

Bestellen of downloaden

‘Risico-inventarisatie en -evaluatie – Methoden en valkuilen (AI-61)’ is bedoeld voor iedereen die in voorbereidende, begeleidende of uitvoerende zin bij de RI&E is betrokken zoals preventiemedewerkers, veiligheidskundigen en andere A&O functionarissen. U kunt de nieuwe uitgave Arbo-informatie 61 via de website van Sdu Uitgevers lezen en/of downloaden. Met de volgende informatie kunt u het blad ook bestellen: Risico-inventarisatie en -evaluatie – Methoden en valkuilen (AI-61)

Auteur: Wim van Alphen (Stichting PHOV) Reeks Arbo-Informatie (AI-61), 1e druk Sdu Uitgevers, 2012, 9789012577250  

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.